Dramatikk ved Vestvågøy endte godt

En 63 år gammel fisker fra Vestvågøy satt tre-fire timer innesperret i en kantret båt før han ble reddet ut av redningsfolk fra RS «Gjert Wilhelmsen» i går ettermiddag.

Publisert

Alt står bra til med fisker Magne Ludvigsen, som utrolig nok klarte å overleve i en luftlomme i lugaren om bord den på 31 fot lange sjarken «Trolltind», med vann opp til halsen og hodet inne i et skap.

Ulykken skjedde noen hundre meter fra land på Eggum, og Ludvigsen sier til NRK at det var en voldsom fallvind fra fjellene som slo sjarken over ende.

Redningsfolkene fikk kontakt med mannen som satt innesperret og fikk etterhvert skåret hull i skroget slik at han kunne unnslippe dødsfellen. Mye garn i og rundt båten gjorde forholdene vanskelig for dykkere, men brannvesenets motorsag løste problemet.

Hardhausen klarte selv å gå om bord i redningshelikopteret og ble deretter fraktet til Nordlandssykehuset Lofoten i Gravdal. Kroppstemperaturen var da 31 grader, men  Ludvigsen er i dag i fin form - og sier til NRK at han skal ut på feltet igjen så snart som mulig.

 - Ludvigsen hadde vært i vannet i tre- fire timer, og var noe medtatt da han kom ut av båten, sier skipsfører Ivar Karoliussen på RS «Gjert Wilhelmsen».

Karoliussen og maskinist Ove Høyem kom seg til havaristen på en MOB-båt. Da de hørte bankelyder fra skroget trosset maskinisten den stive kulingen, satt på skroget og snakket med fiskeren under hele redningsaksjonen.

Sjarken ble senere ble dratt på land av en traktor.

RS «Gjert Wilhelmsen» fikk melding om havariet kl. 10.55, og var på stedet kl. 12.10. Også RS «Kaptein Skaugen», Vågan brannvesen, politiet, kameratbåter og andre båter bisto under den dramatiske, men vellykkede redningsaksjonen.

«Trolltind»-havariet er det tredje sjark-forliset i Nord-Norge i år.

Hovedbildet: Maskinist på RS «Gjert Wilhelmsen», Ove Høyem fra Trøndelag, sager hull i skroget med motorsag. Mannen som holder i Høyem, er maskinsjef på RS »Kaptein Skaugen», Svein Kalvø. Alle foto: Redningsselskapet

Powered by Labrador CMS