Gran Coupe 905:

Nordkapp tar tak!

Tidligere har vi kun sett datategninger av den varslede nyheten, men nå kaster Nordkapp seg inn i et av de viktigste segmentene i det moderne fritidsbåtmarkedet: Mellomstore, raske familiebåter med utenbordsmotor. 

Publisert Sist oppdatert

Gran Coupe 905 (ja, Gran, ikke Grand) er den første båten fra Nordkapp med tak, men designer Espen Thorup er en en gammel kjenning som med stort hell har penneført slike båter tidligere. 

Målet for Nordkapp har vært å skape en funksjonell båt som samtidig skiller seg ut fra de mange konkurrentene i klassen. Men konseptet er likevel ikke revolusjonerende. Båten har sidedør ved førerplassen og skyvedør ut på akterdekket. Dette kan naturligvis forsynes med heldekkende kalesje slik at dekket bli et ekstra oppholdsrom også i dårlig vær.

Takluken i salongen er elektrisk og akterdekket kan lett ryddes for innredning om båten skal tjene andre formål enn rene turaktiviteter. I salongen er det også en sittegruppe med bord og plass til seks personer. Aktersofaen fungerer som en ekstrakøye i tillegg til dobbeltkøyen forut. Thorup dessuten funnet plass til nok en køye i baugen.

Pantry er på babord side under passasjersetet og båten har separat toalettrom med vask og elektrisk toalett.

Nordkapp lover at Gran Coupe 905 får en meget god førerplass med god ergonomi og to 12-toms Garmin-skjermer samt sjøegenskaper som følger opp. Med en Evinrude E-tec G2 300 hk er toppfarten over 40 knop. Båten kan i tillegg utstyres med dobbeltinstallasjon på totalt inntil 400 hestekrefter for de som ønsker litt ekstra trygghet og enda litt mer fart.

Båtliv har testet den nye båten og det kommer en full testrapport om kort tid.

 

Tekniske data, Nordkapp Gran Coupe 905

Lengde: 912 cm

Bredde: 298 cm

Vekt uten motor: 2550 kg

Drivstofftank: 309 liter

Sitteplasser: 8

Sengeplasser: 5

Anbefalt motor: 300 hk til 2x200 hk