Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

«European Powerboat of the Year»

Nordkapp er årets motorbåt!

Nordkapp 605 Enduro vant i «European Powerboat of the Year».

Publisert

Düsseldorf, Tyskland: To norske båter var nominert til den prestisjetunge prisen «European Powerboat of the Year». Nordkapp vant i klassen opp til 25 fot, med Nordkapp 605 Enduro. Windy var nominert med Windy 29 Coho, men vant ikke helt fram denne gangen.

– Selv det å bli nominert er prestisjetungt med tanke på at her konkurrerer man med båter fra hele verden. Spesielt klassene der de norske båtene er nominert er det mange båtnyheter å konkurrere med. Da er det ekstra morsomt når norske båter gjør det så godt, sier jurymedlem Jørn Finsrud som representerer Båtliv. Juryen som består av sju båtblader rundt om i Europa som møtes flere ganger gjennom året for å diskutere kandidatene til «European Powerboat of the Year», der båter fra hele verden konkurrer om prisen.

Båtenes «Oscar»

Prisen ble offentliggjort og delt ut under Boot Düsseldorf lørdag kveld, under det som kan betegnes som «båtenes Oscarutdeling» Her deles det ut priser i fem forskjellige klasser for motorbåter, i tillegg til fire klasser seilbåter. I tillegg til disse to norske båtene var også Flipper 880 ST nominert i klassen opp til 35 fot, sammen med Windy. I denne klassen var det Elan 30 Sport som gikk av med seieren.

Frie tøyler ga pris

Nordmannen Espen Thorup har designet to av av de nominerte båtene under årets «European Powerboat of the Year». Han har designet vinneren Nordkapp 605 Enduro, samt finske Flipper 880 ST.

Thorup fikk frie tøyler da han skulle tegne Nordkapp Enduro 605.

DESIGNET DRØMMEBÅTEN: Espen Thorup designet Nordkapp 605 Enduro.

– Dette er en båt som Nordkapp har latt designeren lage en guttebåt, med anledning til å få fram designerens lille drømmebåt. Denne båten skal se kul ut, skal signalisere sport, samtidig som det også skal være en familiebåt, sa Thorup like etter lanseringen av Enduro 605. Nordkapp 605 Enduro er en båt som dristig nok erstatter produsentens største salgssuksess, Nordkapp Enduro 600. Båtliv konkluderte etter prøvekjøringen av den nye båten med at mye tyder på at Nordkapp her har en ny vinner med praktiske løsninger og gode kjøreegenskaper.

Andre vinnere

I klassen opp til 35 fot vant Jeanneau Velasco 43. Den vant fordi den gir mye bå for pengene, den er kompakt og har fine og praktiske løsninger. I klassen opp til 45 fot vant Jeanneau Velasco 43. Her har Jeanneau tatt et nytt steg designmessig for båt med flybridge, inspirert av større båter. I klassen over 45 fot vant Benneteau MC5, som her har startet en ny produksjonslinje der de har hentet materialer og tekniske løsninger fra storesøstrene i Monte Carlo Yachts. Jetten 35 AC vant i klassen for deplasementbåter, en kompakt stålbåt med fantastisk utsikt innenfra og gode sjøegenskaper.

Vinnere av «European Powerboat of the Year»

Opp til 25 fot

Vinner: Nordkapp 605 Enduro

Andre nominerte: Chris-Craft Capri 21, Boesch 625, Boston Whaler Vantage 230 og

Karnic Storm 2255

Opp til 35 fot

Vinner:  Elan Power 30

Andre nominerte: Windy 29 Coho, Flipper 880 ST,  Smartboat 30 og Delta 34 SW.

 

Opp til 45 fot

Vinner: Jeanneau Velasco 43

Andre nominerte: Prestige 450, Rhea Trawler 36, Austin Parker 42 Sedan og North-Line 37 Pilot

Over 45 fot

Vinner: Beneteau MC 5

Andre nominerte: Princess V48 Open, Contest 52 MC, Cranchi Eco Trawler 53 LD og Astondoa 63 Top Deck.

Deplasementbåter

Vinner: Jetten 35 AC

Andre nominerte: Delphia Escape 1080 Soley, og Linssen TNCS 36 AC