Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Nordisk styrke i «European Powerboat of the Year»

I den prestisjetunge prisen «European Powerboat of the year» er fem nordiske båter nominert. Tre av dem norske, og en fjerde med norsk designer.

Publisert

I alt er det fem forskjellige klasser med båter når årets motorbåter i Europa skal kåres. I tillegg er det en innovasjonsklasse, der det i år er tre nominerte.

De nordiske båtene gjør det spesielt sterkt i klassen for de mindre båtene, under 25 fot. Der er tre av fem båter enten fra Finland eller Norge. Flipper 600 DC som er finks er designet av nordmannen Espen Thorup. Han designet også Nordkapp Enduro 605 som vant prisen som årets motorbåt i Europa i fjor. I tillegg har han designet flere andre tidligere nominerte båter.

– Det er en anerkjennelse at noen synes at det er brukervennlige båter og det viser at vi treffer riktig marked, sier en fornøyd Thorup til Båtliv.

Askeladden

Den neste båten som er nomiert i klassen under 25 fot er Askeladden C75, som er nominert sammen med Parker 750 DC. Grunnen til at de er nominert som et par er at dette er nøyaktig samme båt som bygges av Model Art i Polen, men Askeladden og Parker har fordelt markedet ganske så jevnt mellom seg i Europa. Den siste nordiske i denne klassen er Yamarin Cross 75 BR som har utmerket seg blant annet i Båtliv med sine gode kjøreegenskaper og robusthet.

I klassen under 35 fot er Draco 26 RS nominert. Båten markerte seg godt med verdenspremiere allerede på Boot Düsseldorf i år, og er prøvekjørt med gode resultater i flere av båtbladene som representerer juryen, deriblant Båtliv.

Windy

Vi finner enda en norsk båt i neste klasse som er for båter under 45 fot. Her er Windy 39 Camira nominert. I tillegg finner vi en annen nordisk båt i denne klassen, og det er Nimbus 405 Coupé. Windy har klart å bli med nærmest som en gjenganger blant de nominerte i European Powerboat of the Year. Det samme med tyske Bavaria, som også er nominert i år i samme klasse som Windy, med sin nylig lanserte båt, Bavaria Sport 400 Coupé.

I de to neste klassene, som er over 45 fot og Displacement, er det ikke noen nordiske båter. Men det er flere båter som er aktuelle i Norge, med norske forhandlere. De nominerte er Greenline 48, som også selges som hybridversjon. Azimut 50 Fly  er også nominert. Båten hadde sin verdenspremiere så seint som i september. I tillegg er Absolute 58 Narvetta, Jeanneau Presgige 750 og Korvet 14 CLR nominert.

Innovasjonspris

Som vi har vært inne på deles det også ut en pris for innovasjon. Her er Evinrude nominert med sin nye generasjon to-motor, altså Evinrude G2, Torqeedo er nominert med sin applikasjon som kalles Torq Trac, som gir bedre kontroll over el-motoren. Den siste nominerte i denne klassen er finske Mente Marine som har utviklet Attitude Control Systems ACS. Dette er et at automatisk trimflaps-system som skal være enkelt å installere.

Powerboat of the Year

Nomminerte

Under 25 fot

Bénéteau Flyer 6

Flipper 600 DC

Askeladden C75 / Parker 750 DC

Rinker Captiva 200 MTX

Yamarin Cross 75 BR

Under 35 fot

Draco 26 RS

Frauscher 747 Mirage

Galeon 300 Fly

Quicksilver Activ 805

Wider 32

Under 45 fot

Windy 39 Camira

Rio Paranà 38

Nimbus 405 Coupé

Cranchi 43 Eco Trawler

Bavaria Sport 400 Coupé

Større enn 45 fot

Absolute 58Navetta

Azimut 50 Fly

Greenline 48

Jeanneau Prestige 750

Korvet 14 CLR

Displacement

Aquanaut Andante 438 OC

Fleming 58

Jetten 50 MPC

Linssen Classic Sturdy 36 Sedan Deckbridge

Steeler Panorama FlatFloor 46

Innovasjonsprisen

Evinrude G2

Torqeedo Torq Trac

Attitude Control Systems ACS fra Mente Marine