"Nordisk" Magellano ferdigtegnet

Denne har mange snakket om måtte komme. Azimuts nye Magellano 42 vil garantere vekke oppsikt blant norske båtkjøpere. 

Publisert

Interessen for Trawlere har vokst enormt de siste årene. Dette har ikke gått upåaktet hen hos en av verdens største båtprodusenter Azimut. Til høsten slippes den hittil mest nordiskvennlige trawleren i Azimuts Magellano-serie.

I 2009 lanserte det italienske konsernet sin egen eksklusive trawler-serie, som ble oppkalt etter eventyreren bak verdens første jordomseiling, Ferdinand Magellan (1480-1521). Serien startet med Azimut Magellano 74, som senere ble fulgt opp av Magellano 50 – en båt som nylig mottok den prestisjetunge ”UIM environmental award” 2011. I fjor vant den også prisen Powerboat of the Year i Düsseldorf for sine innovative løsninger og for å bringe trawlerkonseptet over i en ny era.

42 foteren følger opp sine storesøstre. Både skrog, motorer, innredning og tankvolum er nemlig tilpasset lange reiser. Magellano blir en effektiv og drivstofføkonomisk båt som kan tilbakelegge store avstander ved lave hastigheter. Når behovet melder seg er båten likevel klar for hastigheter opp mot 24 knop, noe som vil gjøre den til en mer anvendelig båt enn flere av de mer saktegående konkurrentene. Og når vi først snakker om konkurrenter, så er vel det mest sammenlignbare både design- og fartsmessig, Beneteaus 44 fots Trawler. Prisen til Beneteau blir det spennende å se om  Azimut eventuelt da følger opp.

 

Magellano vil kunne leveres både i tre og to-lugars versjoner, og vil være utstyrt med to baderom med dusjløsninger. Båten blir rommelig under tak og utstyrt med en enorm flybridge – i tradisjonell trawler-stil. Interiørmessig vil valgene være mange, og dersom 42-foteren følger i kjølvannet til sine større søstre, vil fokuset på detaljer og finish være vesentlig. Prislapp og endelig lanseringsdato er ennå ikke fastsatt.

For mer info: www.italmarin.no.

 

Tekniske data Azimut Magellano 42

LOA: 13,63 m

Bredde: 4,40 m

Vekt (full): 17,5 t

Kabiner: 2 eller 3

Køyer: 4-6

Tankvolum: 1800 l

Motor: 2 x Cummins QSB 380 hk

Fremdrift: Akseldrift

Toppfart: 24 kn

Pris: ikke bestemt

Powered by Labrador CMS