Nord West gir gass

Nord West har suksess med 37 Sport Top. Nå kommer 43-foteren fra verftet som vokser.

Publisert

STOLT: Benny Martinsson gir Båtilv et glimt av Nord West 430 Sport Top, som skal lanseres til vinteren

Båtliv er første publikasjon i verden til å vise bilde av den nye 43-foteren som er under bygging hos Nord West på Orust i Sverige. Den nye 43 Sport Top skal lanseres i vinter.

–    Sport Top har slått godt an i markedet. I løpet av et år har vi solgt 15 eksemplarer av 37 Sport Top, sier adm. Direktør Benny Martinsson i Nord West. 37-foteren koster 3,5 til 4 millioner kroner, avhengig av hvordan båten utstyres.

Nord West bygger eksklusive båter i høy prisklasse, men er ifølge Martinsson ikke rammet av salgsnedgang etter finanskrisen.

–    Vi ansatte 20 nye medarbeidere i vinter, og omsatte siste år for drøye 350 svenske millioner kroner. Det er en vekst på 18 prosent fra året før, sier Martinsson, som bedyrer at bedriften samtidig går i pluss på driften.

Markedsføring

Suksessoppskriften er velkjent: Hardt arbeid og god orden. – Vi jobber nesten hele tiden, deltar på de fleste messene i Europa, annonserer i båtblader og følger opp kundene. I morgen har vi fest her i hallen med 200 Nord West-eiere, Martinsson, som likevel tar seg tid til å vise Båtliv rundt i produksjonshallene.

Vi får se hvordan båtene kommer inn som skall fra støperiet i Lysekil, utstyres med elektrisk anlegg og vvs-utstyr, deretter med datafrest innredning i teak eller mahogni, før dekk og flybridge legges på og motorene til slutt blir installert.

– De fleste båtkjøpere ser ikke på dimensjonene på elektriske kabler eller størrelsen på beslag, pumper og filtre. Det er stor forskjell på hvordan båter er skrudd sammen, men det er ikke alltid så lett å få vist frem på båtutstillinger, sier Martinsson, som legger til at hans kjøpere er villige til å betale litt ekstra for kvalitet og skandinavisk håndverk.

Powered by Labrador CMS