Nord-Norge: Fiskelykke i Vesterålen

VESTERÅLEN: Lone Lamark har pusset opp den gamle dampskipsekspedisjonen for noen år siden, og driver nå pensjonat med syv rom samt Café Gamle Posthuset på Skagakaia i Bø iVesterålen.

Publisert

Fiskeutstyret er laget sørpå. Det duger ikke, sier Per Lamark før vi kaster loss fra Skagakaia i Bø i Vesterålen. I sør tårner Lofotfjellene med snødekte, taggete topper. I vest skyter Gaukværøy mot himmelen som et kirkespir. Havet er dovent og glitrende med små krusninger under en høy og blå himmel.

Båtliv er på tur i en åpen trepram med pensjonisten Per Lamark for å se Vinje båthavn og holmene utenfor Skagen i Bø i Vesterålen. Bakpå den gamle prammen fra Risør henger en 30 år gammel Johnsen påhengsmotor, som starter på første drag. Rundt ørene på oss suser måker, tjeld, terner, skarv og lundefugl, mens noen ender – som Per kaller fiskender – tar løpefart bortover vannflaten. Med ett ser vi at vannet bobler og syder noen hundre meter fra båten. Er det grunne? Er det strømvirvel? Nei, det er fisk. Vannet koker, og fisken blinker i sola. Det er makrell!

Småsei

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS