OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Norboat svarer på kritikken

Etter over 50 innlegg på Båtlivs forum, og med mange mail med synspunkter på båtmessen Sjøen For Alle (SFA), svarer  administrerende direktør Erlend Prytz i Norboat på kritikken. Å flytte utstillingen fra Lillestrøm er en av mange vurderinger Norboat nå gjør.

Publisert

Les kommentaren

–Hvor alvorlig ser dere på den frustrasjonen som tydeligvis råder rundt det arbeidet dere legger ned for båtbransjen?–At det finnes frustrasjon direkte knyttet til SJØEN FOR ALLE er sikkert, men vi er også rimelig sikre på at omfanget av frustrasjonen er mediaskapt og drevet frem av krefter som har sine agendaer. SJØEN FOR ALLE får ikke sine utstillere til å komme til Lillestrøm dersom de samme utstillere ikke mener og tror at dette er formålstjenelig for deres business. Når vi har tatt en god ringerunde etter messeslutt så kjenner vi ikke igjen det frustrasjonsnivå Båtliv presenterer i sin prosess.

–Hva er Norboats motivasjon for å arrangere båtutstillingen Sjøen for Alle?

–Motivasjonen er å opprettholde Norges desidert største markedsplass og utstilingsvindu for norsk båtbransje.  Videre gir messen en positiv inntektsstrøm som danner grunnlag for målrettede aktiviteter til utvikling av norsk båtbransje.

–Er det aktuelt å flytte messen fra Lillestrøm og nærmere Oslo/vannet?–Norboat AS har kontrakt med Norges Varemesse til og med 2011; altså blir vi på Lillestrøm også i 2011. Vi har flere alternativ under vurdering for kommende år.

–Jobbes det med å få seilbåtene tilbake til Sjøen for Alle, og i tilfelle hvilken strategi har dere for dette?

–Vi ser noen utfordringer i forhold til logistikk, men vi vil fortsette dialogen.  Vi ser jo at messen fungerer som markedsplass for seilbåter, Lunde solgte meget godt der oppe. Om det er fordi de er markedsleder, eller om de er markedsleder fordi de stiller ut på Sjøen for alle, det vet jeg jo ikke.

–Vil Norboat vurdere å bruke noe av overskuddet sitt til å skape en rimeligere markedsplass for sine medlemmer og andre utstillere?


–Norboat AS gikk med underskudd i 2009 og vil gå med underskudd i 2010.
Som du sikkert vet har Norboat de siste årene redusert prisene sine til medlemmer og utstillere. I tillegg har NBL, Norges Båtbyggeriers Forening, benyttet sine midler til direkte m2-støtte til sine medlemmer for å trekke disse til SJØEN FOR ALLE.

–Hvor mange penger har Norboat totalt sett på bok?

–For ikke å være fullstendig avvisende til et spørsmål som ikke kan oppfattes som annet en tendensiøst, så viser jeg til at våre regnskap er offentlig kjent og tilgjengelige. (Norboat hadde i 2008 cirka 34 millioner i omløpsmidler i følge Bizweb. Red. Anm.)

Intervjuet vil i sin helhet bli trykket i neste Båtliv nummer 4 som kommer i handelen i slutten av april.

Vi i BÅTLIV ønsker at besøkende eller utstillere skal fortsette debatten på våre sider. Send oss tips i anledning temaet.

[email protected]

Powered by Labrador CMS