Nidelv ber om hjelp
Nidelv ber om hjelp

Nidelv ber om hjelp

Nidelv Båtbyggeri ber nå kreditorene om hjelp for å holde seg flytende økonomisk.

Publisert

Tradisjonsrike Nidelv Båtbyggeri i Arendal har havnet i et økonomisk uføre, som bedriften ikke kommer ut av for egen maskin. Nidelv har engasjert advokatfirmaet Hald & Co for å til en frivillig gjeldsordning med kreditorene.

– Underskuddet i 2009 og hittil i 2010 medfører at selskapets egenkapital er fullstendig tapt. Selskapet er heller ikke i stand til å betjene sine løpende forpliktelser, heter det i et brev som advokat Ole Magnus Heimvik nylig har sendt til kreditorene.

Nidelv har ifølge Bizweb ikke levert regnskap for 2009, men for 2008 framgår det at Nidelv fikk et underskudd på to millioner kroner. Omsetningen stupte fra 90 millioner kroner i 2006 til 60 millioner i 2008. I 2008 var egenkapitalen fortsatt positiv med over fire millioner kroner.

Advokat Hemivik skriver at aktiva hos Nidelv er pantsatt slik at en konkurs ikke vil gi dekning til uprioriterte krav. Forslaget fra Nidelv til gjeldsordning er full dekning av de første 10.000 kronene, og deretter 25 prosent dekning på beløp over dette, og dette gjelder kun hovedstol. Ubetaling vil da skje i januar neste år, skriver Heimvik.

I tiden fremover vil det være en viss aktivitet i selskapet, opplyser advokaten, men om kreditorene ikke går med på foreslått løsning vil selskapet begjære oppbud, skriver advokat Heimvik.

Powered by Labrador CMS