Nesten irriterende harmonisk

Det eneste som føles synd i Azimut 77S er at jeg aldri vil få råd.

Publisert

Vi er på Cannes Yachting Festival. Til tider er det nesten når vi vander bryggelangs med flere enorme yachter på hver side og potensielle kjøpere ivrig trippende på røde løpere. En av de store nyhetene er utvilsomt Azimut sin nye 77-foter, som er langt fra de største på messa. Før vi går om bord i denne har vi vært om bord i nykommeren Azimut 50 som koster åtte millioner kroner i Norge. Azimut 77S ligger fortøyd rett bak 50-foteren. Og det er utvilsomt dyrt å gå opp noen fot. Velger man Azimut 77S som er en landstedsbåt lenger, er startprisen på 28 millioner kroner. Og da snakker vi startpris, før man begynner å se på alt man kan velge blant av luksuriøst og høyteknologisk ekstrautstyr.

Tre veivalg

Yachten gir et harmonisk førsteinntrykk. La oss begynne med badeplattformen, som står halveis åpnet på utstillingsbåten. Vi titter på innsiden, og her er det plass til både en liten Williams RIB og en vannscooter. Store trappetrinn fører opp til akterdekket på begge sider. Her er en stor solseng som også kan benyttes som sofa, med et påklagelig stort spisebord.  En enorm skyvedør fører inn til salongen, en leider opp til flybridgen, eller man kan bevege seg på siden, frem til fordekket. Tre forskjellige muligheter innenfor 77 fot. På fordekket er en stor sofabenk i fartsretningen, med kalesje som kan trekkes over for å beskytte både mot regn og middelhavssol. Litt mer forut er det tre store solsenger.  Går vi opp på flybridgen så skiller den seg ut fra 50-foteren med at det er mindre sitteplass, altså uten en stor sofabenk ved siden av førerplassen. Derimot er det på dette store teakdekket plass til å møblere akkurat som man vil.

Se video fra vår omvisning i Azimut 77S (teksten fortsetter under filmen):

Lik oss på Facebook og hold deg oppdatert om de mest spennende båtnyhetene.

Vakre interiørløsninger

Med så stor flybridge skulle man tro at det ikke er plass til noen takluke som slipper sola inn i salongen. Når vi trekker inn i salongen blir vi først møtt av en sofa-sittegruppe. Med den store skyvedøra i glass og vinduene rundt oss slipper det godt inn med lys, og utsikten kan man vel heller ikke klage på. På styrbord side framme er førerplassen, mens det er en spisesalong med et stort bord på babord side. Og så var det denne takluka, den er stor nok til at nærmest hele spisegruppa bader i sollys. Det må også sies at italienerne kan design, men her er det også mye smak og behag. Uansett er det gjennomgående fin balanse med kontraster mellom mørkt og lyst gjennom hele båten, noe som er en gjennomgående trend blant de store båtprodusentene for tiden.

Soverom med havutsikt

Som eier av båten er rosinen i pølsa selve hovedkabinen. Dette er et soverom de aller færreste kan drømme om hjemme. Eller hvem er det som har en sofagruppe på soverommet, med sjøutsikt gjennom et stort rutete vindu? Eller på den andre siden, et eget sminkebord, eller arbeidsbord om man vil, med tilsvarende sjøutsikt? Vi registrerer på vårt korte besøk at det også er lagt stor vekt på belysning og designriktig interiør. Badet fortsetter i samme stil, med alt man trenger - om man absolutt ikke må ha et badekar, for det er nesten ikke grenser for hva man kan forvente at man får til etter en runde i 77-foteren.

I tillegg til eierkabinen er det en trivelig forkabin med stor dobbelkøye, samt to mindre kabiner. Alle kabinene har sitt eget bad med vask, dusj og toalett. Båten har også en femte kabin med bad og dusj, men det er en tremanns mannskapslugar med egen inngang.

Powered by Labrador CMS