Nei til vestpåbud fra båtfolket

På nettforumet Baatplassen vender båtfolk tommelen ned for påbud om vest.

Publisert

Arkivfoto Båtliv

Mens Stortinget sliter med å bestemme seg for om det skal bli påbudt med redningsvest (flyteplagg) i Norge, har Baatplassen.no satt i gang en avstemning på nett.

Les også: Ingen vestpåbud ennå

350 stemmer har kommet inn så langt. 200 svarer at reglene bør være som i dag, hvor det er påbudt å ha med vest om bord, men opptil mannskapet å bestemme når den skal på . Dette betyr at 57 prosent av de som har avgitt stemme så langt, er i mot innføring av påbud.

115 av deltagerne i avstemningen, det vil si 33 prosent, mener at vest bør påbys i åpne båter under en viss størrelse, slik Arbeiderpartiet opprinnelig foreslo.

22 av deltagerne i avstemningen mener at et påbud bør innføres for alle typer fritidsbåter, slik KNBF har tatt til orde for. Kun 12 mener at vest bør påbys i åpen båt med barn om bord, som SV foreslo, og fikk flertall for.

Les også: KNBF ønsker vest for alle

Internettforumet Baatplassen.no oppgir til Båtliv å ha 47.000 registrerte medlemmer spredt over det ganske land, og det diskuteres til dels friskt om vestpåbudet på siden.

Mange er engasjerte i debatten om vest. Sjekk andres kommentarer og gi uttrykk for din mening på Båtlivs facebookside her.

 

Powered by Labrador CMS