Naturens egen viagra

Kommentar av Jahn Otto Johansen.

Publisert Sist oppdatert

En gammel sjøulk med 6 barn, 15 barnebarn og 3 oldebarn i sitt kjølvann er vel ikke akkurat den som løper først til skipslegen for å få ham til å skrive ut respept på de små blå. Jeg føler at jeg snart har eget mannskap til en hel seilskute, og heller ikke skal jeg klage over at jeg er blitt utslitt av all denne gyngende virksomhet til sjøs og på land.

Jeg skjønner Herman Wildenvejs fiskerkone som stolt forkynte at hun hadde 11 barn, og det kunne man slett ikke se på ektemannen!

Fra spøk til alvor. Jeg skriver disse linjer i det jeg skal gå ut med min sjark og fange noen skikkelige koketorsk. Isgangen i vinter har begrenset ikke bare mitt, men mange andres fiske, og det har ført til at det nå er mer torsk i sjøen. Det er alltid slik at isvintre øker bestanden, om ikke annet fordi de forbannede lysbåter som er ute etter sild, da må holde seg vekk. De soper med seg alt som er av torsk, lyr, sei og bladhvitting som tiltrekkes av det skape lyset. Har du forsøkt å pilke på en plass der lysbåtene har vært?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS