Nå kan du gjøre dollarkupp

Fallende dollarkurs gir billigere amerikanske båter. Enkelte forhandlere har satt ned prisene med 15 prosent fra i fjor.

Publisert

–    Vi tar nå opp kampen med de billigste båtene i Europa, sier Morten Svendsen i WestMar Boats. Svendsen importerer amerikanske motorbåter og seilbåter. På  utstillingen ”Sjøen for alle” senket han prisene fortløpende etter som dollaren falt, og kunne tilby en 34 fots trawler for halvannen million kroner.

Siden fjoråret utstilling har dollarkursen falt fra 6,40 kroner til 5,10, som utgjør et fall på 20 prosent. – Vi har endret prislistene våre de siste dagene, siden dollaren har falt så kraftig, sier Svendsen, som tror amerikanske båter vil erobre markedsandeler i Europa i tiden som kommer.

Chris Craft 28 Corsair er satt ned med 11 prosent i pris fra  i fjor. Dette er riktignok ingen billigbåt. 1,8 millioner kroner kostet klassikeren i fjor. 1,6 millioner kroner koster den i år. – Vi regner med å selge 15 båter i år, men vår målgruppe kjøper enten dollaren er høy eller lav, sier Finn Christensen, som selger Chris Craft i Norge.

Daycruisere

Hos Teknikkpartner, som selger daycruisere og vannsportbåter, gleder Ole Standal seg over voksende salg og fallende kostnader.  Han selger også daycruisere fra Caravelle, blant annet en 22-foter til under 350.000 kroner.

Glastron var et kjent amerikansk merke i Norge på 80-tallet, og nå er båtene tilbake for fullt i regi av importør Sebas Marine. ¬– Vi har uforandret pris fra i fjor, og merker stor interesse for båtene våre, sier daglig leder Bent Solberg i Sebas Marine. Bestselgeren hans er en 18-fots bowrider med 135 hk innebordsmotor til 219.000 kroner.

Finansavisa skrev denne uka en artikkel under tittelen ”Slik gjør du båtkupp”. Her var undertegnede intervjuet, og i billedteksten står det at jeg advarer mot kjøp av amerikanske båter. Jeg advarte ikke mot kjøp av amerikanske båter. Det jeg sa til Finansavisa er at dollarfallet gjør amerikanske båter billigere, og at dette også vil slå ut i lavere bruktbåtpriser.

Søk og sammenlign båter i batguiden.no - Norges største båtutstilling på nett.

Powered by Labrador CMS