Én av ti vester blåste seg ikke opp

Én av tre båtfolk bruker oppblåsbare vester. Vi har testet om vestene blåser seg opp. Ikke alle gjør det. Det viser seg at en del båtfolk ikke tenkt på at vestene må vedlikeholdes.

Publisert Sist oppdatert

Båten er i ferd med å synke. Du har sekunder på deg. Og du hopper ut i vannet. Hvor flink har du vært til å vedlikeholde vesten? Har du sjekket om patronen er full? Og når byttet du utløsermekanismen sist? Er du i det hele tatt trygg på at vesten blåser seg opp? Vi har brukt sommeren til å gjøre en liten sjekk av vester. Resultatet er noe overraskende. Vår lille undersøkelse viser at en av ti oppblåsbare vester ikke fungere slik de skal for å redde liv. Årsaken til at de svikter er gjennomgående manglende vedlikehold. De fire store vestprodusentene som Båtliv har vært i kontakt med forteller at det selges færre patroner og uløsere enn vester.

Til denne artikkelen har vi fått god hjelp fra produsenter og importører av vester, samt båtfolket som selv har bidratt i sommer med å hoppe i vannet for en god sak. Vi har fått tilsendt patroner og utløsere fra Helly Hansen, Regatta, Baltic og Hansen Protection, De som hoppet i vannet for å teste vesten kunne derfor få både ny patron og utløser.

Krever jevnlig sjekk

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS