Mye båt for pengene

Tre etasjer og soltak på toppen for kun ti millioner kroner. Nye Azimuth 54 Fly er klar.

Publisert

Düsseldorf, Tyskland

Blant alle luksusbåtene i yachthallen på Boot skiller Azimuths 54 fots nyhet seg ut med isblått skrog og soltak over flybridgen.

Med to MAN R6 som hver yter 730 hk på motoren oppnår båten en fart på 33 knop, mens marsjfart ligger rundt 28 knop, ifølge produsenten.

Italienske båter skiller seg ofte ut med dristig design og uvante farger, men kjennere er samstemte om håndverkskvaliteten. I den nye Azimuth 54 Fly får man umiddelbart inntrykk av ekte vare.

Vi snakker om en flybridgebåt i pakt med den nye trenden med store flybridger som gir tak over store deler av akterdekket. Her er det til og med soltak med luke over flybridgen, som utvilsom vil fungere som sosialt senter på solrike dager. Her er sofaplass til hele gjengen, samt wetbar og stor stuveplass for joller eller jetski (padlebrett) akter.

I etasjen under er det også en salong med bord på akterdekket. Innover i båten er det først TV-salong, dernest spisesalong og så bysse og førerplass. Nederste dekke byr på tre kabiner og to bad. I tillegg finnes en mannskapslugar helt akter ved badeplattformen.

Flybridgebåten er utstyrt med solid fortøyningsgods og elektriske vinsjer for fortøyning i hardt vær. Dollbordene er brede og forut kan man kose seg på en stor solseng.

Basispris i Italia ligger rundt en million euro. Med mva og andre avgifter vil prisen ligge rundt ti millioner kroner i Norge, avhengig av utstyr. Ital Marin forhandler Azimuth i Norge.

Båten vil fungere utmerket for en stor familie, men som denne filmen viser kan man også dra på tur med fine damer. Se film er:

Powered by Labrador CMS