Måtte heise full båtfører om bord i redningshelikopteret

Etter å ha kjørt rett på et skjær i Kragerøskjærgården, la mannen seg til for å sove. Vitner varslet redningsskøyta som rykket ut, men mannen var ikke villig til å motta hjelp. Han var sterkt påseilet i følge politiet.

Publisert

Da redningsskøyten Odd Fellow kom til havaristen, fikk de beskjed om at de ikke var ønsket om bord. Dykker og maskinist Jan-Erik Johansen brukte, i følge Aust-Agder Blad, lang tid på å vekke mannen, men etter å ha fått beskjed om å forlate båten, valgte han å svømme tilbake til redningsskøyta for å avvente situasjonen.

Hovedredningssentralen ble kontaktet, og de valgte å sende ut et helikopter. Når dette skjedde var natt i ferd med å bli mandag morgen. Mannen måtte heises om bord i redningshelikopteret før redningsmannskapene kunne få bringe båten i land. Den regnes nå som berget, men ville blitt spist opp skjæret om den ikke ble brakt flott, sier redningsmannskapene.

Det var en cabincruiser av merke Rinker 30 som hadde grunnstøtt ved Ellingsskjær, på grensen mellom Kragerø og Risør omkring klokka fire natt til mandag morgen. Det var lokale folk som hadde tilkalt hjelpemannskaper. Da dykker og maskinist Jan-Erik Johansen og skipper Geir Syversen fra Odd Fellow kom til unnsetning, lå båten så godt som tørt oppå skjæret.

Båten hadde synlige skadet i baugen og tok inn vann. Eieren var i følge politiet hjemmehørende i Agderfylkene, og hvem som skal få regningen for redningsaksjonen vil nå bli utredet lokalt. Båten ble

Politiet i Telemark forteller at båtføreren var god og påseilet, og at det måtte et Sea-King-helikopter til for å få mannen ut av båten.

– Han var god og full, og politiet har tatt utvidede prøver av mannen. Redningnshelikopteret kom for å få heist mannen over i en annen båt, og ført til land. Der tok vi hånd om ham, og han er på vei inn til avhør nå, sier operasjonsleder i Telemark politidistrikt, Gunnar Ramslien til Aust-Agder Blad

Powered by Labrador CMS