Mørke skyer i båtbransjen

Som så ofte tidligere går det hardt ut over båtbransjen når det er økonomiske vanskeligheter i verden. Utsiktene for 2012 er ikke hyggelige for andre enn kjøperne som kan vente gode tilbud.

Publisert

Det har vært mange tegn på dårligere tider i båtbransjen i Europa i det siste. Besøket på de store båtmessene er gått ned og båtforhandlerne har redusert sine bestillinger for neste sommer. Derfor tror båtbransjen at 2012 blir et knallhardt år. Det kjente bransjebladet International Boat Industry kan melde om problemer  hos en rekke av de kjente båtprodusentene i Europa. Produksjonen reduseres, mange uteblir fra båtmessene, bedrifter slås sammen og ansatte sies opp  eller permitteres. Bare i Kina er det fortsatt stor optimisme. Der kan bransjeforeningen China Cruise and Yacht Industry Association melde at man regner med at antall båteiere vil stige fra dagens 1.500 til over 100.000 i løpet av de kommende ti årene.

Selv om båtbransjen bare ser mørke skyer og dystre utsikter kan båtkjøpere som fortsatt har god økonomi og tro på fremtiden glede seg over at det nå blir kjøpernes marked. Båtprisene vil falle og de gode tilbudene blir mange. Og om de fleste kan vente et år eller to med å kjøpe ny båt, er det jo mange fristelser på utstyrssiden.

Powered by Labrador CMS