Motorer for 200.000 stjålet i nattlig raid
Motorer for 200.000 stjålet i nattlig raid

Motorer for 200.000 stjålet i nattlig raid

Natt til torsdag forvant det ni påhengsmotorer fra Hildre småbåthavn i Haram på Sunnmøre. Dette er andre tyveriraidet på kort tid i havnen.

Publisert

Nå ber politiet om tips for å kunne oppklare saken. Særlig interessant er observasjoner av ukjente båter og biler som har beveget seg i det vanligvis fredelige området rundt småbåthavnen.

Helge Holgersen i Hildre småbåthavn opplyser at det primært er 9.9-hestere som er stjålet, ved siden av to større maskiner.

- Mororene var nesten nye, og er klippet løs fra båtene, sier Holgersen.

Alle båtene utenom én var forsikret, og det er heller ikke meldt om andre skader, til tross for at flere småbåter ble liggende og skvalpe innerst i havnen etter raidet.

- Dette er andre gangen på kort tid det er innbrudd i her, men forrige gang ble tyvene forstyrret i jobben og stakk av. Motorene lå igjen på kaien.

Holgersen innrømmer at det var mistanke om at østeuropeere sto bak det forrige tyveriet, men det viste seg senere at lokale krefter hadde raidet havnen.

- Hvem som har vært på ferde i natt vet vi naturligvis ikke, og bortsett fra at en kar hørte motorstøy i totiden i natt er det heller ikke observert noe uvanlig.

- To raid på på kort tid. Blir det vakthold nå?

- Vi skal ha et møte i kveld og snakke om hva vi skal gjøre. Dette er en liten havn, så vakhold blir det neppe, men vi må i alle fall vurdere å sette opp bommer, sier en oppgitt Helge Holgersen til batliv.no

- Men jeg vi i alle fall berømme politiet, som har gjort en grundig jobb her i dag. Så får vi håpe de finner ut av saken.

Operasjonsleder Einar Rostad ved Sunnmøre politidistrikt bekrefter på Sunnmørspostens nettsider at politiet tar saken svært alvorlig:

- Det er jo snakk om veldig store verdier her, og vi er avhengige av hjelp for å få løst saken, sier Rostad.

Foto: www.hildrestranda.no

Powered by Labrador CMS