Aukra kommune redder Vaagen
Aukra kommune redder Vaagen

Aukra kommune redder Vaagen

Aukra kommune sikrer videre drift ved Vaagen Boats etter konkursen i Vaagen Båtbyggeri.

Publisert

I praksis skjer redningsaksjonen ved at kommunen skyter inn over 1,7 millioner kroner og blir største medeier i eiendomsselskapet Vågen Eiendom AS.

Kommunen følger dermed opp sin aktive linje i støtte av lokale, kriserammete bedrifter:

- Båtbyggeriet er liv laga og derfor vil Aukra kommunestyre at kommunen skal være med, sier ordfører Bernhard Riksfjord til NRK Møre og Romsdal.

Vaagen-konkursen sent i fjor høst kom som en følge av finanskrisen. Markedet bråstoppet og selskapet klarte ikke å betjene kostnadene ved den nye produksjonshallen på Nautneset, kombinert med stor arbeidsstokk og forsinkelser i utviklingen av en ny modell.

Nå får altså Vaagen en ny sjanse med kommunal støtte.

- Vi er oppmerksomme på at det blir krevende framover, men vi har god tro på at vi vil lykkes, sier daglig leder Svein Mathiassen til NRK.

Verftet vil fortsette å bygge den godt mottatte Vaagen 40-modellen, supplert med reparasjon og restaurering av andre båter. Seks personer får jobb ved nye Vaagen Boats, en halvering av den gamle arbeidsstokken.

Hovedbildet: Vaagen 40 har blitt meget godt mottatt. Nå er det klart at produksjonen av den store flybridgebåten fortsetter. Modellen kan også benyttes som skyssbåt, et marked Vaagen ser på med interesse.