Motorgiganter slår seg sammen
Motorgiganter slår seg sammen

Motorgiganter slår seg sammen

Produsenten Cummins MerCruiser Diesel og Volkswagen har annonsert en langsiktig allianse for å utvikle utslippsvennlige marine motorer.

Publisert

Motorene vil bli markedsført, distribuert og utført service på av Cummins MerCruiser. 
Nøkkelen til alliansen er den planlagte felles utvikling av marine motorer under 5 liter som skal tilfredstille fremtidige utslippskrav. Volkswagen, en ledende produsent av diesel marine motorer opp til 350 hk (258 kW), og skal produsere den nye motoren på linjen ved fabrikken i Salzgitter, Tyskland. I tillegg vil alle aktuelle 
Volkswagen marine motorer bli solgt eksklusivt av CMD og markedsført under 
CMD merke fra 1. Januar 2011.

Den nye EPA utslippsstandarden vil tre i kraft i 2012 i USA, og RCD2 utslippsstandarden trer i kraft i 2014 i Europa i denne serien av motorer. 
De nye standardene foreskriver signifikant lavere grenser for utslipp av nitrogen 
oksider (NOx) og andre miljøgifter, og krever utvikling av neste generasjons 
diesel forbrenningsteknologi. 


-Vi er fornøyd med dette samarbeidet, sier Alex Savelli, president i CMD. Det gir oss til sammen de beste hodene og evnene på området som handler om marine fremdriftssystemer. For motorer under 5 liter er vi overbevist om at forholdet til Volkswagen vil sette oss i en utmerket posisjon for å møte kravene i den nye eksoslovgivning for maritim industri. 


-Vår allianse vil ikke bare føre fram til nye produkter som setter oss i en egen miljøklasse, men vil også bringe synergier med hensyn til pålitelighet, redusert støy 
og vibrasjoner, størrelse, vekt og strømtetthet, og vil utfylle hele linjen 
av motor, kjøre og ror / kontrollsystemer som for tiden tilgjengelig fra CMD, sier Savelli.

Powered by Labrador CMS