Pål Virik Nilsen
Pål Virik Nilsen

Motgang for Class-1 fører Pål Virik Nilsen

Pål Virik Nilsen og Tom Barry-Cotter har kjørt fire Class-1 race denne måneden i den australske superbåtserien. Alle løpene endte med tekniske problemer for Maritimo- teamet. Nå vil de gjøre drastiske endringer

Publisert

-Vi kjører raskest av alle når ting fungerer, men hva hjelper det, sier en frustrert Pål Virik Nilsen. - Vi har satt av denne sesongen til testing og utvikling i Australia, men at vi skulle slite så mye i racene hadde jeg ikke drømt om. Motorene som teamet bruker er bygd opp på Maritimos fabrikk i Australia. Når et team utvikler så mye på egenhånd, så ender det ofte med mange utfordringer for å få teknisk pålitelighet, mener Pål Virik Nilsen som ser fremover og har lagt de katastrofale racene bak seg.

 

Bytter motormerke?

Ledelsen i Maritimo vurderer nå å bytte til italienske Lamborghini v12 motorer. Teamet har tidligere brukt dette merket med god suksess. De tar en rask beslutning for å starte testing med nye motorer før neste race i Redcliffe, Australia 18. september.

 

Båten er forbedret

Båten som Pål Virik Nilsen bruker har hatt en omfattende ombygging etter fjorårets VM- sesong. -Disse endringene har hjulpet

betraktelig, mener Pål. -Selve båten har blitt mye bedre. Nå svinger den faktisk veldig bra sammenlignet med i fjor. Får vi motorene til å fungere så tror jeg vi har en god mulighet til å nå målet i 2011, som er å vinne VM- tittelen. Da blir det bare opp til oss piloter til å oppfylle det, avslutter en målrettet Pål Virik Nilsen.

 

PS! Teamet til Pål Virik Nilsen kjører som kjent ikke i årets Class-1 VM serie. Dermed blir det første gang på fire år at han ikke stiller til start under Norwegian Grand Prix i Arendal neste helg.

Powered by Labrador CMS