Monter USB-uttak om bord

USB-kabelen gir mulighet for å lade vårt nye elektroniske utstyr, men få har et skikkelig USB-uttak om bord. Det kan bli vinterens prosjekt.

Publisert Sist oppdatert

Det fungerer greit med en USB-plugg i båtens 12-volts utgang, men hvor mange ganger har du ikke opplevd at pluggen har falt ut etter at båten har vært i bevegelse? Eller hvor mange ganger har du ikke irritert deg over hvor lang tid det tar å lade mobilen om bord, eller barna som napper ut din mobil for å kunne spille spill på nettbrettet? Vi skal se på hvordan du kan droppe hele USB-pluggen og heller montere en eller flere USB-kontakter om bord. Og det er ikke mer jobb enn at det er et fint vinterprosjekt.

Samme kontakt

USB-uttak holder en spenning på 5 volt, under halvparten av spenningen på båtens 12-volts anlegg. En mobil trekker gjerne en ampere i USB-kontakten, som utgjør under en halv ampere på båtens batteri. Nettbrett krever mer strøm, og mange USB-plugger er ikke bygget for å lade slike. Apple iPad Air krever 2,1 A på USB-uttak, som tilsvarer 12 watt. 12 watt er igjen 1 A i 12-volts anlegg.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS