Moderne retro i toppklasse

Windy 31 Zonda er årets tørreste båtnyhet. Sjelden prøvekjører vi båter med et så velutviklet skrog som denne norske daycruiseren til under to millioner.

Publisert Sist oppdatert

Allerede i sakte fart nedover Nidelva føles det som om vi har full kontroll. Dieselmotoren brummer akkurat passe under solsenga. Sola skinner, og vinden begynner å ruske litt. Allerede fra båten ble sjøsatt noen uker i forveien, har vi nærmest sett stjerner i øynene på Windys egne ansatte som har fått gleden av å teste båten før oss. Båten er en drøm å kjøre i lav hastighet. Her trenger man ikke å strekke hals for å se hva som skulle være av farer forut. Med effektiv bruk av trimflapsen blir planingsnivået nesten umerkelig. Vi ligger i åtte-ni knop, og båten går rett og fint i vannet, uten å dytte akterenden ned.

I toppklasse

Fra Nidelva kjører vi ut på sjøen, i frisk vind og fine bølger. Vi vil påstå at dette er blant de beste daycruiserne på 31 fot man får kjøpt i dag. Skroget kaster sjøen effektivt til siden, og etter at vi har kjørt inn i bølge etter bølge på høyde med båten, registrerer vi at vinduet nærmest er knusk tørt etter et kvarters kjøring. Om vi kjører i medsjø eller i motsjø, har ingen ting å si. Vi venter oss nærmest en overraskelse når vi kjører mot større bølger, men båten gir oss en god behandling, hver eneste gang. Med 370 dieselhestekrefter klarer vi en toppfart på 41,4 knop. Selv med drevet godt tiltet opp ligger båten godt i vannet gjennom helet svingen når vi turner maksimalt med full gass.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS