Moderne og solid båt

Skorgenes 350 Nordic er en ny flybridgebåt på 35 fot, som ble lansert i vinter. Dette er en moderne bobåt med stort akterdekk.

Publisert

Skorgenes 350 Nordic  har usedvanlig stort akterdekk, og en stor flybridge. Under dekk er det to kabiner med dobbeltkøyer, og et relativt romslig bad. Den egner seg med andre ord for en liten familie eller et barnløst par som fra tid til annen ønsker å med en gjest.

Interiørløsningen på Nordic-modellen følger den kjente oppskriften med bred skyvedyr inn fra akterdekket, salong på babord og bysse og førerplass på styrbord, og nedgang til kabiner og bad forut. Dette er en veldig sosial og hyggelig innredning. Det er lett for folk om bord å holde kontakt med hverandre, enten man kjører, lager mat eller sitter ved bordet. Dessuten får man flott utsikt fra salong og bysse.

På Nordic-modellen har man valgt å satse på to kabiner i stedet for tre kabiner, for å gi plass til det store akterdekket. Dette gir mindre rom for overnattinger, men større rom for trivsel for dem som er om bord.

Med Volvo Penta D6 på 370 hestekrefter har båten en toppfart på ca 30 knop. Marsjfarten er på 24 knop. Det er lite støy inne når døra til akterdekket er lukket. Vi målte 81 desibel under marsjfart på 3000 omdreininger, og da viste loggen 24,5 knop.

Skorgenes 350 Nordic er god å kjøre. Den er tung og traust og velbalansert. Selv i høy fart duver den mykt over bølgene. Båten legger seg fint over i svingene, og svingradiusen er ganske kort, uten å være direkte brå.

Stueplass

Under akterdekket er det stort stuerom. Her kan man stue vekk bruskasser, dykkerutstyr, dekkstoler eller annet man skulle finne på å ta med seg på tur. Ellers er det bra med hyller og skap både i kabinene og i byssa, og det er dessuten et stort rom under sengen i forkabinen. Byssa er forøvrig utstyrt med to kokebluss og en stekeovn, og drives av propan som plasseres i stuerom på akterdekket.  Badet har vask og dusj foruten toalett, og er komfortabelt utstyrt med vifte og vindu i siden, og selvsagt varmtvann i kranene. Dusj er det også på akterdekket.

Skorgenes 350 Nordic er i det store og hele en komfortabel og elegant båt, men vi synes fordekket er et lite minus. Det buer nedover mot baugen, og det er vanskelig å bevege seg her når det er vått og glatt, eller når båten beveger seg i sjøen.

Skorgenes’ særpreg er moderne design og solide og tunge skrog. Trebruken er nokså sparsom, men finishen er blank og lekker. Alle modellene kjennetegnes ved sine buede linjer og runde former, som kan gi assosiasjoner til italiensk design. Dette er en komfortabel og elegant båt, som kan brukes så lenge fjorden er isfri.

Hele testen av Skorgenes Nordic kan du lese om i Båtliv 7, som er i salg fra september.

Du finner tekniske spesifikasjoner om Skorgenes 350 Nordic her

Du kan tegne abonnement på Båtliv her

Powered by Labrador CMS