Moderne bomaskin

Sealine SC 42 skiller seg så definitvt ut i markedet av fritidsbåter. Hypermoderne og funsksjonelt design, gedigen plass og fine løsninger gjør dette til en praktfull bobåt.

Publisert

Hvem skulle tro at engelskmennene skulle legge grunnlaget for en av Europas mest moderne fritidsbåtdesign. Ja da , vi har tatt høyde for de tre store, Princess, Fairline og Sunseeker, men England er nå en gang landet som er mest kjent for gentlemans yachter søkklastet med teak og mahogny.

Sealine er beviset på at engelsk båtindustri tenker nytt, og annerledes ikke minst ved valg av nye linjer og praktiske løsninger for og utnytte plassen om bord best mulig. SC 42 er intet unntak. Her har man fått til gedigen inneplass med en stor tresengslugar hvor sengene kan skyves sammen, eller fra hverandre individuelt. Rederlugaren er åpen og fin med godt lys. Salongen nede har både pantry og sittegruppe med et lekkert materialvalg som gjør båten annerledes. Det er eget bad til begge sovelugarene og i rederlugaren er det adskilt dusj og baderom.

Utvendig er Sealine et kapittel for seg selv. Store sittegrupper, som med et tastetrykk blir til gedigne solsenger. Det er selvsagt med eget utekjøkken, men i det samme pantryet finner vi også tilgangen til de manuelle lensepumpene, brannslukkerne og reserveløsninger. På toppen er det gitt plass til et gedigent kartbord  hvor kartene kan ligge utslått i full størrelse. Alt fint plassert så høyt som mulig i båten.

Sealine har en gedigen badeplattform om man velger den utgaven. Her snakker vi terrasseklasse. I det hele er Sealine en veldig åpoen båt, men som også trekker fordelene av hardtoppen på dårligere dager.

Vi fikk ikke muligheten til å sjøteste båten i Genova, men vi kommer tilbake med en test i et senere Båtliv. Båten importeres til Norge av Formo Marin, og den første SC 42 er meldt til Norge i januar-februar. Båtliv antar at prisen vil ligge på cirka 4 millioner inklusive norske avgifter, regnet ut på bakgrunn av grunnprisen i England som er oppgitt til 328 000 Euro uten moms og andre avgifter.

Sealine SC 42 ble for få dager siden nominert til prisen Årets motorbåt i Europa.

Spesifikasjoner: Sealine SC 42

Lengde med ekstra lang badeplattform: 14.00m

Lengde me standard badeplattform: 12.80m

Bredde: 4.48m

Dyptgående: 1.10m

Høyde over vannlinje: 4.10m

Drivstofftanker: 1200 liter

Ferskvannstank: 300 liter

Vekt:  11,000 kg

Høyde innvendig i salong: 1.95m

2 x Volvo Penta D6 330 hk, Duo prop sterndrive

2 x Volvo Penta D6 370 hk, Duo prop sterndrive

Powered by Labrador CMS