OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Moderate båtskader etter «Dagmar»

Skademeldingene strømmer inn til forsikringsselskapene etter «Dagmar», men båtskadene er relativt moderate.

Publisert

Før nyttår meldte Finansnæringens hovedorganisasjon (FNO) at forsikringsskadene til sammen utgjorde 456 millioner kroner, og skademeldingene fortsetter å strømme på. Til sammen hadde forsikringsselskapene fått inn 7600 skademeldinger før nyttår. Av disse har If Skadeforsikring fått inn 2033 skader. Av disse er det 92 båtskader. Til sammenligning er det 226 bilskader.

– Båtskadene er mest fortøyningsskader og flytebrygger, samt båter som har veltet i krybbene sine, sier informasjonsdirektør Emma Elisabeth Vennesland hos If Skadeforsikring. Hun legger til at det foreløpig er uklart hvor mye skadene utgjør i kroner. Atlantica Båtforsikring opplyser til Båtliv at de ligger an til en samlet utbetaling på rundt to millioner kroner.

Tryg skal ligge på rundt det samme beløpet. Norwegian Broker er av selskapene som forsikrer de større fritidsbåtene, men heller ikke de har fått inn omfattende skademeldinger etter Dagmar.

– Etter «Dagmar» har vi fått rapportert fem skader, og vi forsikrer i alt 5000 båter. Det er litt vanskelig å anslå noe beløp, men jeg antar cirka 150.000 kroner, så alle skadene var små, sier seniormegler Axel Magnus hos Norwegian Broker til Båtliv.

– For «Berit» var det dobbelt så mange skader, og dobbelt så dyrt, slik det ser ut nå.

Powered by Labrador CMS