Minus for Sunseeker
Minus for Sunseeker

Minus for Sunseeker

Storbåtsenteret gikk i minus i fjor på import fra engelske Sunseeker, men den norske importøren tar minuset med knusende ro.

Publisert

Omsetningen til Storbåtsenteret falt med cirka ti prosent i fjor, mens driften gikk så vidt i minus. Turid Gotteberg i Storbåtsenteret forklarer nedgangen i salget med at de i 2007 jobbet mer som agent enn importør. I tillegg til inntekter som vises først over tid.

– Dette går litt opp og ned, og det veksler mellom utgifter og inntekter. Og når vi jobber på lang sikt kan vi få mer utgifter et år, mens vi tar inntektene årene etter, så dette må vi se i en helhet, sier Gotteberg.

Mange opplever betydelig nedgang i båtsalget i 2008, men Gotteberg er optimist når det gjelder større båter.

– Jeg tror dette går veldig bra, vi har hatt et helt fantastisk år og solgt båter.  Vi selger båter fra 50 fot og oppover, og dette markedet har vært stabilt, sier Gotteberg. For tiden har hun mellom 30 og 50 kunder som hun jobber med.

– På dette nivået har det holdt seg i alle år, og det forandrer seg ikke. Vi er her og har vært her i ti år, og det er ikke her de store forandringene er, sier Gotteberg.

Tradisjonelt kommer Sunseeker med en ny båt hver messeperiode, det vil si to i året. I år kommer produsenten med to store båter, en på 86 fot og en på 92 fot, sistnevnte med potensial for norske kunder.

Powered by Labrador CMS