Mindre salg av dyre båter

Høyere rentenivå er årsaken til at salget av dyre båter er dårligere enn før. Det mener Norboats Erlend Prytz som imidlertid er mer optimistisk når det gjelder salg av mindre båter på inntil en halv million kroner

Publisert

I føløge NRK Østfold forventer båtbransjeforeningen Norboat en nedgang i nybåtsalget i år på mellom ti og tjue prosent i forhold til i fjor. Det betyr at omsetningen av nye båter fkan bli en halv milliard mindre enn i fjor.

- Renteøkningen gjør at folk blir bekymret. Små familiebåter som koster opptil en halv million vil nok selge bra, men mellomstore båter fra en halv million og opp til 1,5 millioner kan bli vanskeligere å selge, sier direktør i Norboat, Erlend Prytz, til NRK Østfold.

Båtforhandler Thor Bråthen hos Yamaha i Fredrikstad bekrefter Norboats antagelser. I fjor greide han ikke å skaffe nok båter til 700 000 kroner, men i år er det annerledes. Nå sliter han med å bli kvitt de største båtene.

- Vi merker godt at folk har en litt avventende holdning. Kundene prioriterer billigere og mindre båter, sier Bråthen til NRK

Omvendt for brukt- og småbåter

På bruktbåtmarkedet er det omvendt. NRK Østfold har fått statistikk fra nettsiden Finn.no, og den viser en oppgang på 18 prosent i bruktbåtsalget fra i fjor.Daglig leder Erlend Hegna hos båtprodusenten GH, som bare lager små båter, bekrefter at folk vil bruke mindre penger på båt.

- Det har vært en nedgang i salget av 14-fots båter de siste par årene, men i år er det en kjempestor etterspørsel, sier Hegna til NRK Østfold.

Powered by Labrador CMS