Millionbåter opp i røyk ved Vollen Marina I Asker

Flere fritidsbåter verd millioner er totalskadet etter brann under opplag ved Vollen Marina natt til søndag.

Publisert

Fire fritidsbåter ble i natt flammenes rov under en mistenkelig brann ved Vollen Marina. I følge etterforskere på stedet søndag formiddag, startet brannen i den midtre båten, en amerikansk daycruiser (mulig Wellcraft) uten motor. Dette bygger på vitneobservasjoner gjort i natt. På begge sider av denne ligger en 64 fots Sunseeker Camargue, og en 33 fots Nordic Oceancraft. Båter verd flere millioner kroner, og som nå er totalskadet. En seilbåt bygget i karbon ble også skadet i baugen under brannen, og i følge politiet kan det også her dreie seg om skade for over en million kroner. 

Politi og brannvesen fikk melding i 02-tiden natt til søndag. Båtene som brant lå i opplag ved Vollen marina. Det tok over en time før brannen kom under kontroll på grunn av den eneorme varmeutviklingen. Politit på stedet mener de har lokalisert hvor brannen starter, men kan ikke si annet enn at det hele er ganske mistenkelig siden brasnnen startet i en båt uten motor. Når Båtliv besøkte brannstedet søndag formiddag var etterforskerne i ferd med å fotografere gjenstander i og rundt båtene.

- Da brannvesenet kom, var det full fyr i flere båter. Vår jobb ble å sørge for at brannen ikke spredde seg videre til flere båter, forteller slukkeleder Jørn Røed i brannvesenet til Budstikka.no

Tre båter er totalskadet, og en seilbåt, Cookson 50 «Camilla» har fått stråleskader i baugen.

- Det er mye hulrom i slike båter, så det var en vanskelig slukkejobb, sier Røed.

To av båtene som brant opp var på rundt 40 fot og det var derfor store verdier som gikk tapt, skriver NTB.

Powered by Labrador CMS