Miljøvennlige plastbrygger

Vestlandsbryggen i Bergen leverer nå komplette bryggeanlegg som erstatter tidligere trykkimpregnert og kreosotholdige materialer.

Publisert

Bryggenes verste fiende er pælemarken og den spiser ikke plasten. I tillegg unngår du og å bygge med materialer som til nå har vært innsatt med det farlige stoffet kreosot. Dette har vært gjort for at materialene ikke skal rotne tidligere enn nødvendig.

    –Vår erfaring med bestandigheten til trykkimpregnerte material i sjø er at den har kort levetid. Ser man f.eks på kai skjørtet, vil man enkelte geografiske steder oppleve at pælemarken spiser det opp i løpet av 6-8 år. Ved bruk av plast skjørt vil dette vare bort i mot evig, sier Eilif Harbitz-Rasmussen i Vestlandsbryggen.

    Plastmaterialene leveres i mange forskjellige størrelser og dimensjoner, alt etter hvilket bruk de er beregnet for. Lankhorst plastplanker brukes bl.a. i hesteinnhengninger, staller, som trafikkstoppere, og til  gatemøbler.

    Nå ønsker altså Vestlandsbryggen å tilby det samme for de som ønsker en mer miljøvennlig og levedyktig brygge. I tillegg leverer de også vinylbelagt treverk som kan brukes til å forankre bryggene med. Dette erstatter tidligere trykkimpregnert trevirke.

    Man bruker vanlig verktøy av samme type og kvalitet som man bruker på treverk. På grunn av at plasten ikke kniper like godt rundt spikeren, anbefaler man heller å bruke gjennomgående bolter.

Powered by Labrador CMS