VANNBÅREN VARME I SETET: Wallas kommer med flere nyheter som kan bidra til et varmere båtliv.
VANNBÅREN VARME I SETET: Wallas kommer med flere nyheter som kan bidra til et varmere båtliv.

Nyhet som kan varme

Wallas har flere nyheter som kan være spennende for de som også trives ute på kaldere dager.

Publisert Sist oppdatert

Vi kommer over standen til Wallas på METS, der de konkurrerer om oppmerksomheten med 1470 andre utstillere. Det er nesten tilfeldig at vi legger merke til den nye oppvarmingsenheten, som står bak et sete fra Buster. Denne er helt ny på markedet, og har større effekt og kan i tillegg kjøre på biodiesel, i tillegg til vanlig båtdiesel. Effekten er på tre kilowatt, og den børsteløse viften loves å gi god effekt.

Mens vi ser mer på Wallas 30, som enheten heter, legger vi også merke til ledninger for vann som går opp under førersetet. Hva er dette? Det viser seg at dette er vannbåren varme som nå har funnet veien til fritidsbåter.

LES OGSÅ: 10 gode båter for helårsbruk

– Kjenn på setet, oppfordrer Heikki Hihnala. Det er varmt, slik man gjerne kjenner fra oppvarmede bilseter. Sikkert veldig behagelig en kald dag på sjøen. Hihnala forteller at vannledningene som varmer opp også kan legges under dørken, og med det får man oppvarmet dørk. Oppvarmingen av varmet skjer via en annen produktnyhet fra Wallas. Det er en enhet som varmer både lift og vann. Effekten oppgis til to kw. Også denne kan brukes med biodiesel om ønskelig. I anledningen av disse nyhetene kommer Wallas også med en oppgradert kontroller. Men utstillingsenheten er deler av en Buster, som har lansert Q-systemet tidligere i år. På den trykksensitive plotterskjermen justeres temperaturen enkelt.

– Men disse nyhetene er ikke bare forbeholdt de som har Buster. Den blir tilgjengelig for alle. Og vi ser for oss et stort potensiale i det skandinaviske markedet, sier Hihnala.

WALLAS 30: Tåler også biodiesel.
WALLAS 30: Tåler også biodiesel.
Powered by Labrador CMS