PRESENTERTE NYHET: Petter Antonsen fra Sleipner me nyheten eVision.
PRESENTERTE NYHET: Petter Antonsen fra Sleipner me nyheten eVision.

Sleipner med revolusjonerende elmotor

Mer enn hundre år etter at Sleipner Motor bygde sin første motor, er de nå tilbake med lokal mototorproduksjon. Elmotoren er så avansert at den trolig ligger foran Teslas beste alternativ.

Publisert Sist oppdatert

Amsterdam/BÅTLIV: Sleipner i Fredrikstad hadde en ikke ubetydelig lansering på verdens største messe for båtutstyr, på Mets i Amsterdam. I glassmonter, som uerstattelig kulturskatt, ble tre nye elmotorer for thrustere vist for første gang for båtbransjen.

Motorene er et resultat av utvikling som startet i Fredrikstad i 2016 med et budsjettet på nærmere 30 millioner kroner. De skulle utvikle morgendeagens thrustere. Nå er altså modellene klare, og prototypene ble vist frem for båtbransjen i Amsterdam. Den nye serien har fått navnet eVision, og i første nå først lanseres motoren i rangen fra 130 til 300 kilo skyvekraft. Eksempelvis er 130 kilo skyvekraft for båter på om lag 50 fot.

– Hvert halvår forover skal vi prøve å lansere nye modeller fra eVision, både større og mindre enn serien vi nå har lansert, sier Petter Antonsen som har ansvaret for internasjonalt salg hos Sleipner Motor.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS