Messetilbud ga salg

Langs Oslofjorden var det fire båtmesser i helgen, og flere kjøpere gjorde et båtkupp.

Publisert

I vakker høstsol var båter på utstilling langs hele fjorden søndag, fra Oslo Båtsenter med Nimbus og Sessa på Snarøya via Saga og Cranchi på Holmen slipp til Bavaria, Windy og Nidelv i Leangbukta til Nauticat, Hunter og Hanse i Vollen.

Smilene kom også frem. Flere av utstillerne lokket med gode rabatter. Lunde Båt lokket for eksempel med 420.000 kroner i avslag på Bavaria 40 Cruiser. Det er 25 prosent avslag på ordinær pris, og tilbudene virket.

–    Vi har hatt bra besøk og flere salg. Begge 40-foterne og flere av 38-foterne med lokkepriser er solgt, og før helgen solgte vi en 43-foter, sier Dag Bergstrøm, som nylig overtok som daglig leder for Lunde Båt.

Lunde Båt har i likhet med båtforhandlere flest opplevd en stille høst, og gleder seg over at det nå er litt bevegelse i markedet. – Flere har vært innom og fortalt at de har solgt sin gamle båt og er på utkikk etter ny båt, men de fleste tar seg jo god tid nå om dagen, sier Bergstrøm.

André Rusthen i Geomarin AS opplever det samme som Bergstrøm, nemlig at det løsner litt på salget i disse dager. Geomarin forhandler italienske Cranchi i Norge, og Rusthen synes responsen på helgens messe har vært brukbar.

20 prosent rabatt

Også hos WestMar, Sulander Yachting og Nelson Marine i Vollen var det lyspunkter. – Vi har fem båter på lager som vi har gjort opp da euroen var rimeligere, og som vi nå selger til god pris. Nå kan du få en Hanse 400 til 1.449.000 kroner, som er 350.000 under listepris, sier Rune Strømquist i Nelson Marine.

Han tør ikke spå om salget i 2009, men forteller at Nelson Marine i år selger ca 70 båter, mens de i toppåret 2007 solgte 92 båter.

Saga Boats sjøsetter denne uka nyheten Saga 385. Daglig leder Knut Sjøberg i Sjøberg Båt ser frem til lanseringen, men har ikke overdrevne forventninger i dagens marked.

– Sagas kjøpere er nok ikke de første som lar seg skremme av dårligere tider. De fleste Sagakjøperne har planlagt båtkjøpet i mange år, men hele bransjen har hatt en forferdelig høst, og vi er spente på hvordan salget vil bli neste år. Jeg har hatt et toppår i år med salg av 26 båter. Neste år regner jeg med å selge seks-syv båter, sier Sjøberg.

Seil

Hos seilmaker Doyle i Vollen forteller Halvor Smith om stillere tider også blant seilmakerne. – Vi opplever en klar nedgang i etterspørselen etter seil i forhold til i fjor høst, sier Halvor Smith hos Doyle.

Powered by Labrador CMS