Boot

Optimistiske tyskere

Boot-utstillingen åpner til helgen, og her er største båt på vei. Se video.

Publisert Sist oppdatert

Tysk båtbransje ser lyst på 2015, og Boot stiller ut 1700 båter der Princess 98 MY er størst.

Arrangørene av Boot i Düsseldorf melder om 22 verdenspremierer på verdens største innendørs båtutstilling, som åpner lørdag 17. Januar og stenger 25. Januar.

I alt har utstillerne meldt inn 100 nyheter på messen, som omfatter 1700 utstillere fra 57 land fordelt på 17 haller 213.000 kvadratmeter utstillingsrom. Kun halvparten av utstillerne er tyske. Blant utenlandske utstillere er særlig Nederland, Frankrike, Italia og England sterkt representert, men også Polen og Estland har meldt seg på med egen paviljong i år.

Norsk båtbransje har ikke lenger en felles stand, men blant norske utstillere i år finner vi både Marex og Windy, som begge har et sterkt marked i Tyskland og nabolandene, samt Sleipner og Parma Plast. Marex har så vidt rukket å få ferdig sin nye 37-foter.

I motsetning til Sør-Europa holder tysk økonomi god fart. Båtbransjen er optimistisk og  forventer en salgsvekst på tre prosent inneværende år.

På bildene ser vi utstillingens største båt på vei opp Rhinen. Princess 98 MY er 30,20 meter lang og veier 100 tonn. Prisen er ca 65 millioner kroner eksklusive merverdiavgift (7,3 millioner euro).

Båtliv-redaksjonen er på plass fra fredag for å melde hjem om nyhetene. Se video av ankomsten for Boots største båt i 2015 her.