Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Ny daycruiser fra Askeladden

Askeladden utvider den nye 61-serien med en daycruiser til under en halv million kroner.

Publisert

Den nye daycruiseren blir vist fram for publikum for første gang på utstillingen Båter i sjøen første helgen i september.

Båten bygger på samme skrog som de to C61-båtene som ble lansert i vinter på Sjøen for alle. Den gangen var det Bowrider og Senterkonsoll-modellene publikum fikk se. Nå er det altså en tredje modell, og denne gangen dreier det seg om en klassisk daycruiser.

–    Vi mener at vi med disse nye modellene presenterer unike skrog som både er lettplanende og raske, samtidig som båtene går pent og mykt i tung sjø, sa Askeladden-sjef Henrik Askvik i vinter.

Båtliv har prøvekjørt Bowrider og Senterkonsoll-modellene. Testrapportene ble publisert i Båtliv 4 i år. Fullt betalende abonnenter har tilgang til testene uten ekstra kostnader i App Store og Google Play samt i vårt PDF-arkiv på batliv.no.

Les testene av Askeladden C61 BR og CC her

Den nye daycruiseren får samme cockpit som C61 Bowrider. I forkabinen er det soveplass for to voksne i køyer med to meters lengde. Med en 115 hk fra Suzuki på hekken starter prisen på 409.400 kroner. Med utstyrspakken Topline ligger prisen på 444.440 kroner.

C-serien er sportsbåter med hastighet mellom 30 og 45 knop avhengig av motorstørrelsen. De er ment for vannsport og kortere overnattingsturer. De siste to årene har etterspørselen etter denne typen båter tatt seg kraftig opp i Norge.

Les også: Lekre familiebåter fra Askeladden

Også Draco har lansert en bowrider med utenbordsmotor i år. Denne er 22 fot og ligger i en litt høyere prisklasse enn C-serien til Askeladden.

Les også: Solskinnsbåt til en halv million kroner