-For mange småbåter
-For mange småbåter

-For mange småbåter

Familiene Gulbrandsen og Kristiansen/Egeland var på utkikk etter bobåt mellom 30 og 40 fot, men synes messa hadde lite å tilby i det segmentet.

Publisert

-Vi merker godt at det er færre utstillere nå enn før. For oss som er ute etter en båt på mellom 30 og 40 fot var det klart mindre å velge i en tidligere. Det var veldig mye småbåt, som i utgangspunktet ikke er like interessant for oss, så det ble litt leting for å finne frem til de interessante objektene, sier Morten Kristiansen.

Familiene hadde like vel blinket seg ut et tre båter som helt klart falt i smak. For Morten Gulbrandsen var Windys 48 fot Triton en klar favoritt. Selv eier han og kona Tine en Sunseeker Camargue 51 foter et lite dyr av en båt. De ferierer om bord hele sommeren og har alltid elsket båtlivet. Familien Kristiansen/Egeland har eid en bavaria 29, og har vært meget fornøyd med denne men ønsker nå å gå oppet par størrelser. Han og kona Birgitte var såpass  på hugget at fikk de et godt tilbud på messen kom de kanskje til å skrive kontrakt. De kunne godt tenkt seg en ny Bavaria, og røpet at de faktisk klarte å tjene 50 000 på sin 29 foter når de solgte den i fjor høst.

Når vi så spør om favorittbåt flyr argumentene heftig over bordet, men når de må samle seg om en båt blir det Marex 370 AC. Birgitte Egeland ønsker likevel  å si at hun synes Bavarias nye 38 foter egentlig er hennes favoritt. Prisen er jo også et poeng for gruppen der de sitter å diskuterer båtene.

-Marex koster jo en million mer enn Bavarias nye 38 foter. Du får kanskje mer plass i Bavariaen totalt sett, men det blir brukt mange adjektiver på den spesielle og megastore akterlugaren på Marexen, sier Birgitte Egeland.

-Hvorfor går dere på messe?

-Det er jo noe spesielt når man kan se båtene i full skala. Kjenne på interiøret, lukte, få en følelse av plass. Alt dette er jo helt umulig når du bare søker etter ny båt på nettet, sier Kristiansen.

Powered by Labrador CMS