Eksklusiv båtfestival med stort og smått i Cannes

Lengden til de fem lengste båtene på Cannes Yachting Festival tilsvarer to fotballbaner. Her er festivalens fem største yachter.

Publisert

Cannes Yachting Festival arrangeres fra 8. til 13. september. Denne eksklusive båtmessen arrangeres for 38. gang. Her er det båter i alle størrelser. Den største er 46 meter lang, og totalt er det mer enn 500 båter i alle størrelser som stilles ut, både i sjøen og på land. Fra arrangøren meldes det at det er 85 verdenspremierer. I tillegg er det 25 premierer for Europa. Nytt på årets messe er at det også blir en egen utstilling for RIB-er som er spesielt populært i Frankrike. Av båtene som vises er 83 av dem RIB-er. De kommer i alle størrelser og prisklasser. 

Største båt

Største båt er Baglietto 46 som ble sjøsatt og levert til eieren i fjor. Den 152 fot lange yachten har fem kabiner for til sammen ti gjester. Mannskapet er på ni og deler på fem andre kabiner. Baglietto 46 har deplasementskrog og er motorisert med to dieselmotorer fra Caterpillar på nesten to tusen hestekrefter som skyver henne opp i 17 knop om det er travelt. Dieseltanken er på 80.000 liter, noe som skal gi en rekkevidde på 4500 nautiske med en cruisingfart på 12 knop. Prisen for denne luksusen er 266 millioner kroner.

Baglietto 46

2016-modell

Båtshowets nest største båt er fra samme verft og heter Baglietto 43 Fast. Besøket her er litt overraskende, ettersom båten var planlagt sjøsatt i 2016. Nå skal den altså, ifølge messearrangøren, vises på Cannes Yachting Festival. Med navnet Fast er det vel forventet at den er raskere enn storeøstreren. Toppfarten er oppgitt til 33 knop, og cruisingfarten er 28 knop. Yachten har et mannskap på sju og har fem kabiner for ti gjester.

Baglietto 43 Fast

Navn etter vekt

Tredje største båt er også en ganske så ny båt, som er sjøsatt i år. Sanlorenzo – 460 Exp kommer fra et annet verft enn de to første, men har samme designer som er Francesco Paszkowski. Her har vi en yacht med mer uteplass enn de andre. Uteplassen er viet et utvalg båter og vannscootere, mens det lenger forut  er sofaer, solsenger og og spiseplasser nok for alle om bord. Navnet 460Exp kommer ikke av at båten er 46 meter, da den er «bare» 42. Navnet henviser uvanlig nok til båtens vekt som er 460 bruttotonn. Som de to første båtene har også denne fem lugarer for ti gjester, i tillegg til et mannskap på sju. Toppfarten er 15 knop med to Catepillar-motorer på til sammen 2638 hestekrefter.

Sanlorenzo – 460 Exp

Klassisk innredning

Fjerde største båt er en Benetti, nærmere bestemt Crystall 140 på 41,94 meter. Er du glad i båter med mye mørkt treverk og klasskisk møblement kan dette kanskje være båten for deg, men vurderer du bestilling får du helt sikkert interiøret slik du ønsker det, så sant du også kan betale for det. Denne yachten er det produsert flere av, og de har også større båter. På Monaco Yacht Show vises blant annet Benetti FB265 som er en 63 meter lang megayacht. Også kommer vi inn på det om kabiner. Joda, denne har også ti kabiner med plass til ti gjester.

Crystall 140

Femte største kan leies

Femte største båt er bare noen centimeter mindre. Majesty 135 er 41,15 meter lang og kommer fra Majesty Yachts. Det blir overflødig å nevne hva denne også har  kabiner. Det kan nærmest virke som det er standard på de største yachtene. Denne skiller seg likevel ut med at den har har heis. Den skiller seg også ut med at den faktisk kan bli litt din uten at du må kjøpe den. Som eneste av de fem største yachtene kan denne leies ut. Prisen per uke varierer fra 105 til 115.000 euro - altså litt over 10.000 euro per person om båten fylles helt opp.

Majesty 135