Brustad berømmet båtbransjen

Sylvia Brustad åpnet i dag messen Sjøen For Alle på Lillestrøm. Hun berømmer bransjen for stå på vilje og nytenkning i en vanskelig tid.

Publisert

Båtstatsråden Brustad åpnet i dag Sjøen For Alle. Hun møtte vel forberedt til en bransje som sliter.

-Flere viktige aktører har gått konkurs, som hun sa. For henne var det meget viktig at båtbransjen kom seg ut av krisen på en ordentlig måte. Hun møtte derfor representanter for bransjen som nettopp har fått tilført Arena-midler til å heve kompetansen i bransjen, og for at de senere skal dele mellom seg av den kunnskapen de opparbeider. Rett og slett et prosjekt som skal samle bransjen. Foreløpig handler dette om Windy, Marex og Ertec som har fått tilført prosjektmidler. I styret til sitter også representanter for bilbransjen, som har mye lengre erfaring i industriell drift enn båtbransjen.

-Vi har mye stolthet å ta vare på, og Arenaprosjektet blir garantert en arena for erfaringsutveksling og utvikling lovet Morten Hokstad i Windy statsråden.

Det var hun ikke i tvil om, og passet på å invitere seg selv ned på et styremøte i prosjektgruppen. Hun ble lovet en ramsalt innføring i båt- og bransjebygging. I overført betydning betydde det at hun skulle slev få prøve båtene hun nettopp hadde fått informasjon om. Etter atstatsråden avsluttet besøket, var det en optimistisk gjeng som forsvant til hver sine båter. Marex og Windy mottok tidligere i år prisene som Årets Båt i Europa. Dette visste selvfølgelig statsråden og repliserte at det hadde vel også litt å gjøre med at vi kunne lage både vakre og designmessige bra båter i Norge.

Ståtsråden var også opptatt av sikkerhetsarbeidet som Redningsselskapet driver. Elias-båtene er blitt et symbol på moderne kunnskapsbygging rundt båt- og sjøvett. Hun var også innom Sjøvett kampanjen og KNS satsing på handikapp-seiling.

    

Powered by Labrador CMS