Ambassadøren imponert av de norske båtene
Ambassadøren imponert av de norske båtene

Ambassadøren imponert av de norske båtene

Norges ambassadør i Tyskland, Sven Erik Svedman, var raus i sin omtale av norske utstillere ved årets båtmesse BOOT i Düsseldorf, skriver NORBOAT i en pressemelding.

Publisert

I år fikk utstillerne besøk av ambassadøren i Berlin, Sven Erik Svedman som kastet glans over den norske paviljongen og de norske deltakerne. Svedman fikk se standene til de norske produsentene, og var tydelig imponert.

- Det er veldig morsomt å se både kvaliteten og den innovative designen som norske båtprodusenter leverer for tiden. De fremstår som samlet og solide i den enorme konkurransen som råder her i Sentraleuropa, sa Svedman til de fremmøtte.

De norske båtprodusentene Windy, Hydrolift, Viknes, Marex og Cipax stiller alle ut i den ene delen av hall 5 i Dusseldorf.  Verdens største innendørs båtmesse og et viktig utstillingsvindu for eksport av norske båter.

Optimist

Ambassadøren var også optimist med tanke på den rådende økonomiske situasjonen.

- Her i Tyskland har vi sett en stor vekst den siste tiden, og jeg er overbevist om at det tyske markedet står åpent og klart for dem som ønsker å satse her nede. Det jeg har sett i dag vitner om at vi har mye å levere, sa ambassadør Svedman.

Største satsing siden storhetstiden

Arena fritidsbåt, som er et prosjekt for utvikling av båtbransjen, eid av NORBOAT og støttet av Innovasjon Norge, samler årets utstillere under en felles paraply. Fokuset på markedsutvikling og eksportmuligheter igjennom Arena fritidsbåt gir merkbare resultater.

- Vi får mye ut av dette, både med tanke på samarbeidet oss båtbyggere imellom, men også med tanke på tilrettelegging for eksport av båter. Boot messen her i Dusseldorf er dessuten et viktig utstillingsvindu for oss, sier markedssjef i Hydrolift, Geir Moen i pressemeldingen fra NORBOAT.

- Dette må være den største, norske båtsatsingen internasjonalt siden storhetstiden på 1970-tallet. Vi i NORBOAT ønsker å tilrettelegge for at de innovative kvalitetsbåtene vi tross alt bygger i Norge skal nå båtfolk utenfor landegrensene, for det er liten tvil om at vi kan hevde oss, sier adm. dir. i NORBOAT, Erlend Prytz.

Powered by Labrador CMS