22 verdenspremierer

Sunseeker, Marex, Windy, Fjord og Agapi er blant båtbyggerne som avduker nye modeller på Boot.

Publisert Sist oppdatert

Düsseldorf

Verdens største innendørs båtmesse lokker med 22 verdenspremierer i år. En dag før Boot åpner for publikum har Båtliv tatt en runde i mange av de 17 hallene som utgjør utstillingen.

Vi gir deg her en liten stemningsrapport og smakebit av nyhetene, som vi kommer til å skrive mer om i dagene som kommer. I storbåthallen – hall 6 – finner vi verdenspremieren Fjord 48 Open. Dette er en gedigen daycruiser på hele 48 fot, med plass til en luksuriøs kabin under fordekket.

Fjord var tidligere Norges mest kjente båtmerke, og en av de ledende båtbyggerne i Europa. Nå er merkevaren på tyske Hanses hender.

Sunseeker

I hall 6 finner vi også messens største båt, Princess 98 MY, som nå er trygt buksert på plass. Vi har tatt en tur om bord i den luksuriøse nyheten Sunseeker 86, som er blant årets største båter på Boot, og vil lage en billedspesial på denne båten. Det er færre båter i storbåthallen enn tidligere år.

Les også: Optimistiske tyskere

I hall 5 finner vi Marex’ nye versjon av 37-foteren, og Windys nye Sun Lounge-variant av Camira 39.

Dagen før åpning er hallene fortsatt preget av rigging og klargjøring. Plast, papp og sneiper ligger strødd utover, mens 80-talls musikk strømmer fra lokale ghetto-blastere, og det summer i ulike språk. Men i morgen skinner det i krom og plast, og kjøpesterke publikummere inntar utstillingen.

 

Powered by Labrador CMS