Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Mer uflaks for Strømøy

Uflaksen fortsetter for Marit Strømøy i F1 sirkuset. I St. Petersburg ble hun påkjørt av en latvisk fører allerede i andre runde av løpet.

Publisert

Uflaksen fortsetter for Marit Strømøy i F1 sirkuset. I Finland sist helg rullet hun rundt i en sving. Denne helgen i St. Petersburg ble hun påkjørt av en latvisk fører allerede i andre runde av løpet. – Utrolig frustrerende å ikke fullføre løpene. I Finland var jeg i overkant aggressiv inn i en sving og rullet. Denne gangen ble jeg påkjørt av en båt som var ute av kontroll, forklarer Marit.

 

Løpet i St. Petersburg var det fjerde av i alt ni runder i F1 World Cup. Løpet gikk foran tusenvis av publikummer og TV sendt i 120 land. Marit hadde under tidskvalifisering problemer med styringen, men fikk løst problemet og teamet fant frem et godt race set up. I starten var det mange farlige filbytter, men Marit klarte seg unna problemene. Ut av en høyresving i andre runde mister den latviske føreren kontrollen over sin båt og treffer Marit bak i båten. Kollisjonen og vanntrykket kombinert med den høye farten rev med seg en drøy meter av den bakre kjøreflaten og Marit ble tvunget til å gi seg. – En typisk race incident, men veldig irriterende og dyrt, sier Marit.

 

Båten må nå transporteres tilbake til Italia for reparasjon. Neste F1 løp er i Kina i oktober. Tiden frem til containerne må sendes skal brukes til testing. Båten er konkurransedyktig i høy sjø, men er i overkant stor for å henge med under gode vindforhold. Teamet vurderer nå en ombygging samt at motor skal overhalles. – Jeg har hatt mye uflaks så langt i år, men det positive er at det går bedre for hvert løp og jeg ser at en plassering innen topp fem absolutt er innen rekkevidde før sesongen er over, forteller Marit.