Mer uflaks for Strømøy

Uflaksen fortsetter for Marit Strømøy i F1 sirkuset. I St. Petersburg ble hun påkjørt av en latvisk fører allerede i andre runde av løpet.

Publisert

Uflaksen fortsetter for Marit Strømøy i F1 sirkuset. I Finland sist helg rullet hun rundt i en sving. Denne helgen i St. Petersburg ble hun påkjørt av en latvisk fører allerede i andre runde av løpet. – Utrolig frustrerende å ikke fullføre løpene. I Finland var jeg i overkant aggressiv inn i en sving og rullet. Denne gangen ble jeg påkjørt av en båt som var ute av kontroll, forklarer Marit.

 

Løpet i St. Petersburg var det fjerde av i alt ni runder i F1 World Cup. Løpet gikk foran tusenvis av publikummer og TV sendt i 120 land. Marit hadde under tidskvalifisering problemer med styringen, men fikk løst problemet og teamet fant frem et godt race set up. I starten var det mange farlige filbytter, men Marit klarte seg unna problemene. Ut av en høyresving i andre runde mister den latviske føreren kontrollen over sin båt og treffer Marit bak i båten. Kollisjonen og vanntrykket kombinert med den høye farten rev med seg en drøy meter av den bakre kjøreflaten og Marit ble tvunget til å gi seg. – En typisk race incident, men veldig irriterende og dyrt, sier Marit.

 

Båten må nå transporteres tilbake til Italia for reparasjon. Neste F1 løp er i Kina i oktober. Tiden frem til containerne må sendes skal brukes til testing. Båten er konkurransedyktig i høy sjø, men er i overkant stor for å henge med under gode vindforhold. Teamet vurderer nå en ombygging samt at motor skal overhalles. – Jeg har hatt mye uflaks så langt i år, men det positive er at det går bedre for hvert løp og jeg ser at en plassering innen topp fem absolutt er innen rekkevidde før sesongen er over, forteller Marit.

Powered by Labrador CMS