Mer solidarisk Buster L

Oppskriften er mange for å skape en nyhet på en båtmesse. For Buster sin del var det  å omrokkere litt på inventaret i L-utgaven.

Publisert

Nyhet, står det skrevet stort og oransje på vindskjermen til Buster Lx. Buster har fra før tilbudt løsninger der en eier kan bestemme hvordan inventaret skal plasseres i båten. En eier har til og med hatt muligheten til å omøblere selv i ettertid, ved å fjerne og flytte benker og oppbevaringsbokser. I Buster Lx gjør finske Fiskars selv litt ommøblering, og har straks noe som kan kalles en nyhet.

Tar hensyn til medpassasjerene

La oss først se på Buster L (uten x). Den kan leveres både med en og to konsoller. Konsollene er plassert slik at føreren  og medpassasjer sitter på akterbenken. En tredje og fjerde om bord må belage seg på å sitte på benkene i fartsvinden foran konsollen. Selv om Buster Lx er lansert vil L også være på markedet. Eller for å være mer korrekt, L1 og L2, med henholdsvis en og to konsoller. Lx er et tredje alternativ.

Buster Lx er mer solidarisk. Konsollene er flyttet lengre fram, og føreren og sidemann har fått hvert sitt sete. To til tre personer får plass på akterbenken. Lx har fått en avstengsel mellom konsollene, slik at man sitter enda lunere enn i L-utgaven. Lx er 35 kilo tyngre og kan bruke ti hestekrefter mer enn L.

Bestselger

Buster L har flere generasjonsskifter. Båten ble lansert for første gang i 1994.  I fjor introduserte Fiskars den nye Buster L, som er 14 centimeter lengre og én centimeter breiere. Bredden man fikk utnyttet innvendig ble likevel 15 centimeter større. I år kom altså Lx med samme dimensjoner. Fra lanseringen av den første modellen i 1994 til siste generasjon har modellen gått opp fra 338 til 410 kilo, en vektøkning på nesten 20 prosent. Ifølge Buster sine egne nettsider er L-utgaven den mest populære motorbåten i Norden. L-utgaven møter nok sterk konkurranse med plastbåtene Pioner, i antall solgte båter. De siste 45 årene har Pioner solgt 300.000 båter. Nærmeste Pioner-konkurrent er 15-foteren, som er i et helt annet materiale.

Buster Lx - fakta

Lengde: 5,04 meter

Bredde: 1,98 meter

Motor: 40-60 hk

Passasjerer: 6

Bensintank: 55 liter

Vekt: 410 kg

Powered by Labrador CMS