Mer enn 1.5 mill. besøkende til verdens største havnefestival

Rekordstor publikumsoppslutning da Hamburg arrangerte sin 824. havnefestival i helgen.

Publisert

Verdens største havnefestival ble i år arrangert for 824. gang i helgen 9.-12. mai i solskinn, men også med en og annen regnskur. Årets festival startet en dag tgidligere enn normalt, slik at publikum også skulle få med seg Kristihimmelfartsdag torsdag. Maritime attraksjoner preget den seks kilometer lange sjøfronten fra HafenCity til Oevelgönne Museum Harbour. Arrangementene varte fra morgen til kveld, med tilbud til publikum i alle aldre. Hovedatttraksjonen blant de vel 300 fartøyene fra hele verden var den tyske marines skoleskip «Gorch Fock» som hadde mer enn 12.000 besøkende under festivalen. Årets inviterte samarbeidspartner var ITALY-LIGURIA Festivalen på Kehrwiederspitze, som nøt stor popularitet som en av Europas mest attraktive reisedestinasjoner.

 

- Det er ingen feiring i Hamburg som står for større åpenhet mot verden enn denne havnefestivalen. Det er da Hamburg åpnes i enda større grad for omverden, sa Senator Frank Horch, Hamburg’s minister for Økonomi, Transport og Innovasjon.

Her fantes fullriggere, klassiske skip og museumsfartøy, marine- og redningsfartøy, seil- og motorbåter og i alt 13 cruiseskip i tillegg til mange andre skip, noe for en hver smak. De fleste av skipene som lå fortøyd til land inviterte publiium ombord og mer enn 90.000 entusiaster benyttet sjansene til å få et nærmere innsyn i utstyret og teknikken ombord.

Særlig var det fullriggeren «Alexander von Humboldt II» og skoleskipene «Cisne Branco», «Dar Młodzieży» og «Mir» som tiltrakk seg oppmerksomheten. Paraden torsdag da båtene passerte Landungsbrücken som perler på en snor var spektakulær.  Andre høydepunket inkluderte den berømte slepebåtballetten søndag og det daglige «SOS – Rescuers in Action» som viste redningsoperasjoner av marinen, German Maritime Search and Rescue Service, Federal Police, Waterways Police, Hamburg Port Authority, THW Emergency Relief Service, og andre.

 

Et annet høyepunkt var AIDA fyrverkeri som tiltrakk hundretusener lørdag kveld til bredden av Elben. Dette fargerike pyrotekniske showet startet med et  laser show ombord «AIDAluna».  Tre luksusskip lå i posisjon på Elben – «Mein Schiff 1», «MS Europa 2» og «MS Deutschland».

På land, langs festivalpromenaden fra Kehrwiederspitze til fiskeauksjonshallen, og i Speicherstadt, HafenCity og Oevelgönne Museum Harbour var det store feiringer av havnebyen Hamburg. Gratiskonserter med rock og pop til punk, shanties og flamenco. NDR (North German Broadcasting) viste “Magic Sky” ved Landungsbrücken for første gang med et omfattende musikk og infotainment program med blant annet DJ Antoine og Alphaville. Rock metal fans fikk sitt fra ASTRA Hafenrock Stage i St. Pauli Hafenstrasse.

 

Torget på Kehrwiederspitze var omformet i italiensk stil ved presentasjonen av ITALY-LIGURIA Festival, årets internasjonale partner. Her fikk publikum smake kulinariske spesialiteter fra Liguria, som oliven olje, pesto og vin foruten en oppvisning av verdensmestrene i pizza acrobatikk.

 

Politiet hadde god kontroll på de mer enn en million  besøkende. Også brannvesenet og redningssentralen hadde full oversikt.

 

Verdens største havnefestival er organisert av City of Hamburg, representert av Hamburg Ministry of Economics, Transport and Innovation. Hamburg Messe og Congress GmbH (HMC) har vært ansvarlige for å arrangere HAMBURG PORT ANNIVERSARY siden 1994. Den 825. HAMBURG PORT ANNIVERSARY vil bli arrangert fra 9. til 11. mai 2014.

Powered by Labrador CMS