Med Windy-utsikt fra flybrigden

Det er mye stort og flott å skue i Paris om dagen. Men de fleste båtene, inkludert de norske Windyene, blir små i forhold til Adagio 48 Europa Trawler.

Publisert

Stort bilde: Adagio 48 er stor og krever oppmerksomhet. Helt til venstre i bildet ser man litt av Windylogoen.

Porte de Versailles, Paris.

Motorbåtene stilles ut i Hall 5 og 6, og innerst mot veggen i Hall 5 vaier det norske flagget diskrè på hekken til tre Windysbåter. Men det er ikke lett å få øye på de norske båtene.  For foran dem står nemlig en lekkerbisk som med sine 14, 60 meter og store, firkantede  overbygg minner mer om et miniskip enn om en fritidsyacht.  At jeg opprinnelig tok turen opp for å få bedre oversikt over Windyene og de andre båtene i hallen bør jeg nok ikke si høyt.

Men når man først er kommet om bord og klatret opp leideren til flybrigden på et slikt fartøy fristes man til å se mer av båten.

På grunn av det store overbygget virker båten mye større enn andre i 14-15-metersklassen. Det overrasker meg derfor at det kun er to sovekabiner om bord, selv om disse til gjengjeld er meget rommelige og stifulle. Begge er plassert  på det  nederste plan/dekk i båten. I tillegg er det seks køyer plassert rundt omkring i båten.

Det mørke treverket som går igjen i hele båten  forsterker inntrykket av av dette er en båt for folk med sans for det eksklusive og  konservative. Salongen, byssa og styrmannsplassen befinner seg alle på det midtre dekket,  med leider fra styreplassen ned til kabinene.

- Adagio48 Trawler egner seg like godt til å ferdes på elvene i Europa som på havet, forteller  Alain Jacob, direktør i Koejac Yachting ,som presenterer Adagi Yachts på Paris-messen. På flere av reklamebildene vises båten nettopp på cruise langs elver og kanaler.

Det er vel likevel lite trolig at den lekre Adagio 48 Trawler vil bli en hyppig gjest  i fjordene hjemme i Norge til sommeren, selv om den egner seg til alle typer farvann og årstider.

Les mer om Adagio 48 her:www.koejac.fr

Spesifikasjoner:

Loa:  14,60 m

Bredde  4, 50 m

Dybde: 1, 37 m

Motor: 2 x Volvo D4 260 hk

Materiale: Glassfiber

Ferskvannstank: 1060 l

Dieseltanker: to stk, 475 l

Lanseres: 2008

Powered by Labrador CMS