Mat på festivalagendaen

Fellesferie og sol betyr festivaler og aktiviteter. Denne helgen skjer det noe i nesten alle landsdeler - og maten er i lyset.

Publisert

OVER: Det er nok en gang klart for Taube-forestilling i Engelsviken.

Denne helgen er maten i fokus på landets festivaler og arrangementer, og det er et hav av tilbud for enhver. Her er helgens begivenheter!

Fiskesuppen i Engelsviken er berømt, men fra 29. juni til 1. august skjer det mer på stedet. Da går Tre om Taube – Vals om bord av stabelen, en forestilling som avholdes rett over lokalene til restauranten. I samme by, plankebyen Fredrikstad, finner Glommafestivalen sted. Fra 7. - 11. juli er det karuseller, matboder med smak fra havet, samt 3 000 kvadratmeter med utstilling av båter, motorsykler, biler og andre produkter.

Mat i Oslo

Også i hovedstaden er det mat på agendaen. Fra 10. til 13. juli er det Norwegian Food Festival, mens det samtidig, 10. - 12. arrangeres Sjømatfestivalen på Rådhuskaia. Det meldes om bryggedans, underholdning og mat i fokus.

Rett over fjorden har familien flere muligheter. Til fredag og frem til lørdag går Stavernfestivalen av stabelen, en rockefestival med blant annet Åge Aleksandersen og DumDum Boys. En båttur unna arrangeres Åsgårdstranddagene i Åsgårdstrand, fra 11. til 13. juli.

Fredag og lørdag er det Vanylvfestivalen på Sunnmøre, for tredje gang, med blant annet Donkeyboy.

Trønderfestival

For båtferierende i Trøndelag kan Mausundfestivalen i Mausund på øya Frøya friste med egen barnefestival. Festivalen på den idylliske øya utenfor Trondheim, side om side med Hitra, går av stabelen fra 7. til 10. juli.

Nordland er et av de fylkene som byr på flest arrangementer denne helgen. Den 2. juli åpnet Sommer-Melbu i Vesterålen, som er åpen til 20. Fra 6. til 11. er det Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest. Fra fredag til søndag er det også Trænafestivalen i fylket, nærmere bestemt i Træna. Lørdag og søndag kan du også få med deg Alofestivalen på Ramberstranda i Lofoten.

Aktivitet i Kjøllefjord

I Finnmarks Kjøllefjord går Chrisfestivalen av stabelen, en liten musikkfestival, arrangert hvert år siden 2002.

Powered by Labrador CMS