Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Mat: En gourmet går løs på fjæra

Det er et paradoks at gourmetbevisste utlendinger kommer til Norge for å plukke og spise snegler og skjell i fjærsteinene våre. Et lynkurs i tilberedning av de noe mindre kjente variantene av sjøens delikatesser var alt som skulle til for å snu skepsis til fascinasjon.

Publisert

Vi fikk med oss sjømatspesialist og Østmarkseter-kokken Egil Nordeide, også kjent som «messekokken» fra «Sjøen for alle» og «Båter i sjøen», ut til sitt sommerparadis ytterst på Hurumhalvøya. Her har kokken tilbrakt mange somre i barndommen, og vet derfor godt hva som skjuler seg av tilslørte godebiter innimellom de blankskurte rullesteinene. 

Lek og matauke i ett

Som barn fisket Egil krabber som alle andre, en interesse som også kokkens sønn har tatt over i dag.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her