Mat: En gourmet går løs på fjæra
Det er et paradoks at gourmetbevisste utlendinger kommer til Norge for å plukke og spise snegler og skjell i fjærsteinene våre. Et lynkurs i tilberedning av de noe mindre kjente variantene av sjøens delikatesser var alt som skulle til for å snu skepsis til fascinasjon.
Vi fikk med oss sjømatspesialist og Østmarkseter-kokken Egil Nordeide, også kjent som «messekokken» fra «Sjøen for alle» og «Båter i sjøen», ut til sitt sommerparadis ytterst på Hurumhalvøya. Her har kokken tilbrakt mange somre i barndommen, og vet derfor godt hva som skjuler seg av tilslørte godebiter innimellom de blankskurte rullesteinene.
Lek og matauke i ett
Som barn fisket Egil krabber som alle andre, en interesse som også kokkens sønn har tatt over i dag.
Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis
Bestill her