Klart for båtutstilling i Marstrand

Marstrand Boatshow drar i gang på fredag. Utstillerlisten viser enkelte spennende nyheter, og noen er norske.

Publisert Sist oppdatert
RÅ: Goldfish 28 Bullet skal være god for hastigheter opp mot 80 knop.
RÅ: Goldfish 28 Bullet skal være god for hastigheter opp mot 80 knop.

Det er i Marstrand det skjer til helgen. Öppna Varv, den legendariske utstillingen på Orust er nå blitt en utstilling for eksklusive seilbåter, mens utstillingen i Marstrand, samme helg, er utstillingen for massene.

I 2016 flyttet motorbåtene til Marstrand, og startet egen utstilling. Med motorbåtene flyttet også bransjeorganisasjonen SweBoat. I fjor flyttet de store seilbåtverftene etter. En av grunnene til å flytte fra Orust var mangelen på hoteller og spisesteder for både utstillere, og besøkende.

Utstillingen i Marstrand er som på Orust, gratis inngang.

Mest motor

Messen i Sverige drar i gang høstens flytende båtmesser, og har noen ganger nyhetene først. Utstillingen er preget av motorbåter, og av over 120 utstillere er bare ti seilbåter. Båtmarkedet i Sverige går samme vei som i Norge. Salg av nye seilbåter er marginalt i forhold til salg av nye motorbåter.

Båtlivet i Sverige har til nå vært dominert av seilbåter.

Nytt fra Norge

De mest spennende nyhetene er norske og kommer fra Goldfish. Goldfish 28 Bullet er en åtte meter RIB med ett lettdrevet skrog. Skroget skal være god for hastigheter fra 50 til 80 knop. Båten kommer i første omgang med en 350 hk V8, men skal også kunne leveres med enkel eller dobbelt påhengsmotor. Da opp mot 540 hester.

Goldfish lanserer også X9 en rå arbeidsbåt.

Spennende svenske nyheter

Nimbus har en helt ny serie på gang, og lanserer viser frem sin nye 9 meter lange modell i Tender, Weekende og Cupé-versjon for første gang.

HOC 33P Explorer fra Hoc Yachts er en av de mest nytenkende båtene på markedet. Det er flere spennende nyheter med alumiumsskrog. Anytehc 868 Cab, Viggo C8 og Ultima C650 bowrider for å nevne noen. 

NIMBUS: Nimbus T9.
NIMBUS: Nimbus T9.
Powered by Labrador CMS