Marlin 755 - steike tøff og billig

Franskmennene og polakkene sparker stadig ben på sine skandinaviske kolleger, og det på hjemmebane. Om få måneder er Jeanneaus nye prisbombe klar for uttesting i en foreløpig hemmelig Vestlandsfjord.

Publisert

Nå er Jeanneau straks klar for sjøsetting av sin nye Marlin 755. En virkelig SÜV of the seas eller mini-targa om du vil. Prisen vil garantert spenne ben på det meste. Fra 270 000 i basisversjon pluss motor. Cirka 450 000 med 150 hk motor. Hva du får? En av markedets tøffeste helårsbåter med plass under tak til både en køye, toalett og  tre ekstra passasjerer om du velger den familievennlige comfortutgaven.

Båten er foreløpig ikke sjøklar, men det gikk rykter i Düsseldorf om at den skulle til Norge for å testkjøres. Hvor sier ikke ryktene noe om, men Jeanneau kjennere vi har snakket med sier fiskerutgaven av båten skal testkjøres et eller annet sted på Vestlandet om rimelig kort tid.

Båten får et ganske så aggressivt utseende. Den leveres i to utgaver. En fiskeutgave hvor det er skyvedører bak og åpning ut mot akterdekket. I tilleg har den også dør i siden slik at skipperen raskt kan komme seg i posisjon ved tillegging eller for å passe fiskeutstyret. Comfortutgaven blir en mer familievennlig båt med sitteplasser ut mot akterveggen inne i styrhuset, og tilsvarende sitteplasser i le bak hytteveggen ute. Denne har bare dør i siden slik det er på lillebroren Marlin 6.

Valget av en påhengsmotor gir økte hastigheter i følge produsenten og skal klare 30 knop med en 150 hk motor. Utenbordsmotor gir også et forenklet veldikehold og bedre totaløkonomi, fortsatt i følge Jeanneau.

Spesifikasjoner 755 Marlin

Lengde: 7.4 m

Bredde: 2.78 m

Vekt: 1650 kg

Standard kjøl dyptgående: 0.47 m

Drivstofftank:  280 L

Vanntank: 85 L

Cabins    : 1

Motor : 150 hk

CE Category: Foreløpig ikke bestemt

Designer: Jeanneau design - Centkowski & Denert Design

Powered by Labrador CMS