Søk i arkivet

Grand Banks 60 redefinerer langdistanse-cruising

Grand Banks Yachts Limited gleder seg over å introdusere den banebrytende og etterlengtede Grand Banks 60.

Grand Banks Yachts Limited gleder seg over å introdusere den banebrytende og etterlengtede Grand Banks 60. Firmaet har etter flere suksessrike introduksjoner på de amerikanske og australske markedene opparbeidet seg et godt rykte for å designe og bygge høyteknologiske motoryachter med stor rekkevidde, helt siden 1964. Den nye Grand Banks 60 har de siste teknologiene innenfor det marime, fra banebrytende kontstruksjon til velprøvd og pålitelige fremdrifts- og styringssystemer. 

 "GB60 tar Grand Banks i en helt ny retning med tanke på utseende, ytelse og konstruksjonsteknikk, " sier Grand Banks' direktør Mark Richards. "Man må egentlig prøvekjøpre båten for å forstå helheten. Det er ingenting som likner den fra et ytelsesperspektiv. Den har uanstrengt fremdrift i de lavere 20-knopshastighetene, hvor man skjærer igjennom vannet snarere enn å presse det til siden – dette endrer markedet."

For å gjøre yachten sterk, lett og dermed mer effektiv, er hele dekket og kabinen er laget av den høyeste kvaliteten av infusert karbonfiber - en metode man som oftest ser på høyytelses seilbåter. En fullkjernestruktur er benyttet med en kjerne av PVC-skum og SAN Corecell på spesielle områder, lagt mellom dekker av sydd flerakset karbonfiber, sammenbundet med vinylester og epoksyharpiks og støttet av infuserte komposittpaneler i et robust grid-system – alt jobber sammen for å sikre lang levetid, styrke og pålitelighet i krevende forhold til sjøs.  

Båten kommer standard med to 800 hK Volvo D13 dieselmotorer som sammen yter en topfart på 31 knop og en 25-knops cruisinghastighet på 2020 omdreininger. Gå ned til 10 knop for en rekkevide på hele 2 000 miles. I motsetning til andre båter, spesielt tradisjonelle semi-displasement skrog som krever drivstoff og hestekrefter for å dytte etterseksjonene i plan, er Grand Banks 60 effektiv gjennom hele hastighetskurven. Med en oppgradering til Volvo-Penta IPS1200 med hele 900 hestekrefter kan båten yte en topphastighet på 36 knop.

GB 60 måler 65,33 fot overalt, har en bredde på 19,17 fot og er mindre enn fire fot dyptgående dersom den er utstyrt med de valgfrie IPS-poddene. Dette betyr at rand Banks leverer en stor, komfortabel yacht som kan eies og driftes av et kyndig båtpar, med et interiørvolum som muliggjør lengre opphold for både eierne og deres gjester, samt muligheten til å utforske farvann som andre 60-fotere stom stikker dypere i vannet ikke kommer til. Verftet leverer disse fordelene i et båtdesign med aner tilbake til tiden da balanse og proporsjoner var fortutsetninger for en ettertraktet yacht, en som vil fortsette å være visuelt tiltalende over flere tiår. 

En rask titt på eksteriøret viser at dette designet også skiller seg ut som en havgående båt, med en stor og godt sikret flybridge, brede sidedekk med høye skipssider og rekkverk og et utvidet båtdekk som beskytter akterdekket mot elementene. Man kan også levere en valgfri skylounge. 

Det er nok av sitteplasser på den rommelige flybridgen, på akterdekket og i den rommelige salongen. Salongen, styrhuset og akterdekket er alle lokalisert på ett plan. Store vinduer gir mye naturlig lys pog god ventilasjon i hovedkabinen, perfekt når familie og venner skal slappe av i havn eller til havs. Med tre generøse lugarer og to store bad, alle med Grand Banks kjente håndtverksutførelse, kan gjestene overnatte i fasiliteter normalt sett reservert for eierne. Eierlugaren er lokalisert midtskips, med en stor walk-in garderobe og fullhøyde speil. 

Les mer hos Grand Banks

Gå til toppen