Marit Strømøy klar for flere F1 løp

Førstkommende helg er det klart for den tredje runden i World Cup i Formel 1 og Marit Strømøy kjører for det Italienske Rainbow Team.

Publisert

Løpet går i Lahti i Finland, en by som er mest kjent for vintersport. Dette er første gang F1 arrangeres i Lahti, og World Cup sirkuset eneste runde i Norden. – Dette er nesten som å kjøre på hjemmebane og det skal bli gøy å vise frem F1 til det nordiske publikumet, sier Marit.

 

Teamet ankom Finland onsdag og alt er nå klart for løpet som skal gå lørdag og søndag. Et par forandringer har blitt gjort på motoren samt at nye propeller er innkjøpt. – Jeg håper denne gangen at jeg skal klare å komme inn blant de 7-8 beste. De siste to løpene har jeg ligget an til bra plasseringer, men så har jeg fått stopp like før mål, forteller Marit.

 

Av økonomiske årsaker må teamet holde litt igjen på ytelsen for å opprettholde holdbarheten til motorene. De fleste teamene har egne kvalifiseringsmotorer, treningsmotorer og løpsmotorer, men Marit kjører med den samme motoren hele veien. Dette gjør at hun har vanskeligheter med å henge med på kvalifisering, men hun kjører seg ofte opp i løpet. – Jeg skulle gjerne ha investert mer i motorer, men foreløpig må vi safe på motorsiden, sier Marit Strømøy.

 

Etter løpet i Finland drar teamet rett til St Petersburg for den fjerde runden i World Cup som går i neste uke. Det blir noen hektiske dager for Sandefjordsjenta.

 

Følg løpet på www.f1boat.com og www.starsonwater.com

 

 

Powered by Labrador CMS